Humora ne nedostaje
54

"Disco Kotlovnica, Guletove odaje, Vjetrovi graha": Na koje ste Google Maps bisere vi naišli?

L. R.
Screenshot/Google mape
Screenshot/Google mape
Bosanci i Hercegovci gotovo u svakom segmentu života i djelovanja pronađu način kako da pokažu svoj humor. Jedan od njih su svakako i Google Maps, gdje je moguće pronaći različite neobične nazive za lokacije.

Korisnica Instagrama pod nazivom frr.exploring podijelila je neke od neobičnih lokacija u BiH, koje je pronašla istražujući Google Maps. Riječ je o djevojci Farah, koja na svom profilu ljudima želi prikazati prirodne ljepote BiH.

"Kad istražuješ Bosnu i Hercegovinu na Google Maps i pronađeš bisere", napisala je u opisu prvog videa. U prvom videu podijelila lokacije koje su joj privukle najviše pažnje: "Neko mjesto za vađenje pijeska", "Enesova šuma", "Nudistička plaža" koja se nalazi kod rijeke Vrbas, "Mehin vidikovac", "Ramin mir" i "Dževadov zidić". No, budući da to nisu bile jedine lokacije s neobičnim nazivima, odlučila je uraditi još tri objave na ovu temu.

Tako neke od lokacije koje pronašla su: "Vjetrovi graha", "Deriguz", "Kafanica 'Nikad nije kasno'", "Savo šljunak" i "Lovačka čeka 'Ševko'", "Amarova stijena", "Dževadova zgrada", "Guletove odaje", "Šupa kod Džene i Tine", "Sejdina Brklja", "Izletište 'Ahiret je vječan'", "Tri dlake Drina", "Debela međa", "Šukrijina klupa", "Disco Kotlovnica", "Vikend naselje 'Tri barabe" i "Mjesto za roštilja".