PROMO
12

PureGreen24 se nalazi na američkoj listi kao ubica ljudskih koronavirusa

Pure Green LLC, distributer PureGreen24 dezinfekcijskih sredstava, dao je saopćenje o borbi protiv epidemije koronavirusa, putem svog uvoznika za BiH, firme Sanitacija d.o.o. Sarajevo. Ova firma uspješno posluje već 50 godina.

PureGreen24 se nalazi na listi američke Federalne agencije za zaštitu okoliša (EPA) kao ubica ljudskih koronavirusa. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u saradnji sa Američkim centrom za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) izbijanje koronavirusa u Wuhanu, nazvanim Novel Coronavirus (2019-nCoV), proglasila je "hitnim problemom javnog zdravlja od međunarodnog značaja".

Šta je koronavirus?

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, koronavirusi su velika obitelj virusa koji uzrokuju bolesti u rasponu od prehlade do težih bolesti poput bliskoistočnog respiratornog sindroma (MERS-CoV) i teškog akutnog respiratornog sindroma (SARS-CoV).

Kako se širi koronavirus?

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) navodi da se koronavirus najčešće širi sa jedne zaražene osobe na druge kroz:

  1. Zrak, kašljanjem i kihanjem.
  2. Bliski osobni kontakt, poput dodirivanja ili rukovanja.
  3. Dodirivanje predmeta ili površine s virusom na njemu, a zatim dodirivanje usta, nosa ili očiju prije pranja ruku. Zaštita od koronavirusa Najbolji način da se zaštitite je da ne budete izloženi virusu. CDC uvijek preporučuje jednostavne svakodnevne preventivne korake kako bi se spriječilo širenje virusa dišnih puteva uključujući:
  4. Izbjegavajte bliski kontakt s bolesnicima.
  5. Izbjegavajte dirati oči, nos i usta neopranim rukama.
  6. Često perite ruke sapunom i vodom najmanje 20 sekundi, posebno nakon odlaska u kupaonicu, prije jela, nakon puhanja nosa, kašljanja ili kihanja.
  7. Ako sapun i voda nisu lako dostupni, koristite sredstvo za čišćenje ruku na bazi alkohola s najmanje 60% alkohola. Uvijek perite ruke sapunom i vodom ako su ruke vidno prljave.
  8. Očistite i dezinficirajte često dodirivane predmete i površine.
  9. Ostanite kod kuće kad ste bolesni.
  10. Prilikom kašljanja i kihanja prekrijte nos i usta jednokratnim maramicama te operite ruke.
  11. Izbjegavajte velike gužve, budući da se u gužvi povećava rizik od hvatanja virusa.

PureGreen24 je registriran od strane EPA za ubijanje ljudskih koronavirusa virusa poput Novel Coronavirusa (2019-nCoV) na tvrdim, neporoznim površinama kada se koristi u skladu s uputama za uporabu.

PureGreen LLC je posvećen smanjenju zdravstvenih rizika uzrokovanih izlaganjem virusima, gljivicama i bakterijama bez ugrožavanja ljudi i životinja tijekom postupka dezinfekcije. PureGreen24 ubija ljudski koronavirus, norovirus, MRSA, VRE i stafilokoke, i siguran je za upotrebu u prisutnosti djece i životinja. Za uništavanje ljudskih koronavirusa površine moraju biti potpuno premazane PureGreen24 sredstvom 3 minute. Površine je potom potrebno prebrisati suhom krpom.

PureGreen24 temelji se na patentiranoj "Silver Ion" tehnologiji koja je pravo "zeleno" dezinfekcijsko sredstvo s jedinstvenom 24-satnom učinkovitošću. Aktivni sastojak PureGreen24, SDC, sastoji se od jona srebra i limunske kiseline. PureGreen24 ne sadrži alkohol, izbjeljivač ili druge otrovne sastojke.

PureGreen24 ima EPA IV oznaku za toksičnost - najnižu ocjena koju dodjeljuje Federalna agencija za zaštitu okoliša (EPA). Prirodno je, nezapaljivo, nekorozivno sredstvo bez mirisa, bez isparavanja ili iritacija na koži povezanih s tradicionalnim dezinfekcijskim sredstvima. PureGreen24 je dovoljno jak da ubija najopasnije viruse (norovirus) i bakterije (MRSA) u bolničkom okruženju – a istovremeno je registriran kod EPA za upotrebu na dječjim igračkama kod kuće.

PureGreen24 je dovoljno siguran za upotrebu bez ispiranja, nema mirisa i ne škodi kućnim ljubimcima.

Sanitacija d.o.o. Sarajevo je ekskluzivni uvoznik i distributer PureGreen24 za Bosnu i Hercegovinu. Klijentima sa kojima ima ugovorene poslove izvršava uslugu dezinfekcije isključivo sa PureGreen Forte, a za svakodnevnu upotrebu preporučuje PureGreen24.

Saznajte više kako vas PureGreen24 može žaštititi od koronavirusa - pozovite 033/651-520 ili posjetite sanitacija.ba.