Božić se u mnogim zemljama Azije smatra stranim, zapadnim festivalom, ali to ne spriječava milione ljudi da za tu priliku sprema obilne večere, razna jela za koje mnogi na Zapadu nisu ni čuli.
U Indoneziji, božićna gozba uključuje i takve delikatese kao što su svinjetina u vlastitoj krvi ili pseće meso.
Na istočnom ostrvu Sulawesi, neki Manado kršćani uživaju u ''kawoku'', što je posebna vrsta pacova kuhana sa čilijem i bijelim lukom, ili ''panikiju'', što je opet meso šišmiša spremljeno u mlijeku kokosa.
U Japanu, mnogi ljudi za Božić odlaze u Kentucky restorane, američki lanac brze hrane koji sprema jela od piletine. Ovi fast-food restorani imaju nevjerovatnu posjetu u vrijeme božićnih praznika, tako da se dešava da već od 24. decembra oni koji nisu rezerivsali mjesto u restoranu teško da ga mogu i dobiti.
Japanski običaj Kentucky Božića je počeo 1974. godine, kada je jedan stranac tražio prženu piletinu za vrijeme Božića, jer u Japanu nije mogao naći ćurku.
U Australiji gdje Božić pada u vrijeme najjačeg ljeta, božićni ručak je najčešće sačinjen od nekih plodova mora i salate. Popularna božićna jela su škampi ili jastozi, praćeni pečenim baramundijem ili snaperom (takođe popularna jestiva riba tropskih mora).