Zima u Sarajevu
125

Počela "Zimska čarolija na Skenderiji", uživanje na ledu u prazničnom ambijentu

E. Sk.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Manifestacija "Zimska čarolija na Skenderiji 2020" otvorena je danas u Sarajevu. Sve je spremno za još jednu zimsku bajku koja će trajati naredna dva mjeseca.

Ovo poručuje Amer Kapo, direktor KJP Centra Skenderija i napominje da se moraju poštovati sve epidemiološke mjere.

"Centar Skenderija ponovo svim građanima, u jeku pandemije koja je zaista nanijela velike štete svima, pa i nama, jer smo otkazali veliki broj programa, koncertnih dešavanja i sajmova, građanima priredila zimsku čaroliju. Na ovo smo se odlučili jer centar Skenderija posjeduje svu opremu, bilo bi šteta da ona stoji u magacinu i da građani barem na trenutak ne osjete čari i radosti zime u Sarajevu ove godine", govori Kapo.

Tom prilikom na platou ispred dvorane Skenderija postavljeno je jedno od najvećih klizališta u regiji, na 1.800 kvadrata.

"Na platou se nalazi veliki broj dekoracija, mali luna park, dok je u dvorani novogodišnja dječija igraona s brojnim sadržajem, tako da možemo reći da se kompleks centra Skenderija zaista prilagodio ovoj zimi", dodaje Kapo.

Zamolio je građane da poštuju sve epidemiološke mjere.

"Maksimalan broj klizača na ledu je trideset, a termini su od 10, 12, 14, 16, 18 i 20 sati, jedan termin traje sat vremena. Ulaz na klizanje se plaća 4 KM, a iznajmljivanje klizaljki košta 3 KM. Cjelodnevna karta za dječiju igraonu košta 5 KM. Ovdje smo naredna dva mjeseca i radujemo se druženju", poručio je Kapo.