lifestyle
34

Par nije želio usvojiti bebu sa genetskim poremećajem, majka je odlučila zadržati

Klix.ba
(Foto: Facebook)
Djevojčica Abigail rođena je sa rijetkim genetskim poremećajem, zbog čega je jedan par nije želio posvojiti.

Christina Fisher (36) sa Floride kaže kako je bila praktično beskućnik, a datum poroda se sve više približavao. Živjela je u prikolici i nije imala podršku oca bebe, stoga je odlučila kako bi za dijete bilo bolje da ga odmah da na posvojenje drugoj porodici.

Uz pomoć jedne agencije pronašla je par u američkoj saveznoj državi Georgia i ostvarila kontakt s njima. Redovno su se čuli i slala im je fotografije s ultrazvuka, izvještavajući ih o toku trudnoće.

U bolnicu je primljena 6. januara, a roditelji su došli dan kasnije, te ostali s njom u porodilištu sve do samog poroda.

Ipak, do posvojenja nije došlo.

Djevojčica Abigail je rođena sa rijetkim genetskim poremećajem po imenu Treacher Collins koji utječe na neravnomjeran razvoj kostiju i tkiva glave i lica.

Ovaj poremećaj nije zabilježen na ultrazvuku.

"Ništa nisu vidjeli, samo su mi rekli kako joj uši izgledaju malene", kaže Christina.

Nakon što su vidjeli djevojčicu i saznali za njeno stanje, roditelji su odmah odustali od posvojenja.

"Dala sam joj narukvicu uz pomoć koje će pronaći bebu u porodilištu. Izašla je plačući i napustila bolnicu. Od tada se nikad više nismo čule", kaže Christina.

Odlučila je zadržati djevojčicu i kaže kako sad ne bi mogla zamisliti život bez nje. Na internetu je pokrenula kampanju prikupljanja novca za pomoć u kupovini potrepština za bebu i već je skupila nekoliko hiljada dolara.