Žene tvrde
0

Osjećaj kada navučete stare farmerke je bolji od seksa

Sarajevo-x.com
Većina žena tvrdi da im bolji osjećaj od seksa pruža saznanje da još uvijek mogu 'stati' u stare farmerike, piše britanski Daily Telegraph pozivajući se na nedavno objavljenu studiju britanske kompanije 'Special K'.

Više od trećine ispitanica, odnosno njih 35 posto se izjasnilo kako još uvijek čuva stare farmerke u nadi da će jednoga dana smršati, te da će im taj omiljeni odjevni predmet jednoga dana savršeno pristajati.

Na pitanje kako bi se osjećale kada bi mogle ponovo obući stare farmerke 29, 1 posto žena je kazalo da bi taj osjećaj bio bolji nego seks, 28, 9 posto je kazalo kako bi bile sretnije nego da dobiju unaprijeđenje na poslu, 20,6 posto ispitanica je kazalo da bi to izazvalo osjećaj sreće kao kad se najbolja prijateljica udaje, 20,3 posto je istaklo da bi to bio osjećaj sličan onome kad dobiju na lutriji, a 11,1 posto žena je se izjasnilo da bi se taj osjećaj mogao porediti s onim kad vas ljubav života zaprosi.

Istraživanje je pokazalo i to da 30 posto žena više sanjari o tome da uspije ponovo stati u stare farmerke nego izaći na romantičnu večeru sa hollywoodskim glumicma poput Georgea Clooneya ili Brad Pitta.

Anketa je također pokazala i to da žene u prosjeku posjeduju pet pari starih farmerki i da su veoma vezane za njih.

"Žene su vezane za farmerke pogotovo za one koje su im nekada dobro stajale. U ormarima ih čuvaju kako bi gledajući u njih dobile dodatnu motivaciju da smršaju i jednoga dana ponovo stanu u najdraže farmerice“, kazala je Laura Bryant iz kompanije 'Special K', dodajući kako ovo istraživanje pokazuje koliko su u suštini žene sretne kada shvate da ponovo mogu navući stare farmerke.