lifestyle
0

Novi hit u Milanu, modne kuće otvaraju restorane i hotele

Sarajevo-x.com
Što u svojoj turističkoj ponudi može imati jedna modna prijestolnica poput Milana? Pored ekskluzivnih dućana, najveće talijanske modne kuće počele su pod svojim imenom otvarati restorane i hotele.

Jedna od nezaobilaznih adresa trendsetera koji se nađu u gradu je hotel Bulgari, no najnovija moda su postali barovi i restorani s potpisom Gucci, Cavalli, Armani i tako redom. Tokom upravo završenog Milanske sedmice mode svi oni koji su svratili u Milano na revije, ali i mnogi drugi, naročito, priča se, japanski turisti, obavezno su ispijali kave u kafićima slavnih dizajnera.

Jedno od netom otvorenih mjesta je Romeo Gigli cafe u pomodnoj zoni Navigli. Kafić ima vrlo šik interijer, sav je u bijelom i na sve strane bliješte zrcala. Na proljeće će se u modnoj ulici via Montenapoleone otvoriti bistro Aspesi u dvorištu istoimene kuće.

Izgleda da u Milanu svaki dizajner koji drži do sebe ima svoj kafić ili restoran. A tu je modu navodno započeo Trussardi koji je prije nešto više od deset godina na prvome katu svoje palače u centru Milana otvorio bistro koji je kasnije pretvoren u ekskluzivni restoran s vrhunskom kuhinjom.

Još jedan vrhunski restoran posjeduje i kralj talijanske mode Giorgio Armani u svome kompleksu, također u središtu grada. U prostorima njegova concept shopa smješten je restoran iz poznatog svjetskog lanca Nobu, gdje se mogu kušati najfiniji japanski specijaliteti paprenih cijena. Oni koji vole sve što ima Armanijev potpis, no nemaju dovoljno novca za večeru u Nobuu, mogu svratiti u obližnji Armani cafe na kavu.

Tamo kava ipak stoji nešto manje od one s potpisom Gucci u cafeu te tvrtke koji je smješten u milanskoj Galleriji. Tu kava košta od negdje četiri eura pa na više. Da ne bi bilo zabune svoje kafiće u Milanu otvorili su i Dolce & Gabbana zajedno s restoranom i lounge barom te Roberto Cavalli.

Jedan od najšarmantnijih je pak onaj Rossane Orlandi koji se zove Pane e Acqua (Kruh i voda), koji je uredila poznata talijanska dizajnerica Paola Navone.