lifestyle
0

Motomatadori u Španiji

Sarajevo-x.com
Dvanaest elitnih freesylera, 23.000 freestyle motocross fanova u Las Ventasu najvećoj areni za borbu bikova u Španiji prošle sedmice je uživalo u čevrtom po redu nevjerovatnom spektaklu Red Bull X Fighters.

Nakon velikog medijskog interesa 2002. godine kada je pobjedio lokalni heroj Edgar Toronteas Red Bull X Fightersi postaju tradicionalan event u Madridu. Godinu dana kasnije kralj arene postaje Amerikanac Keny Bartram da bi 2004. njegov konkurent i zemljak Travis Pastrane postao najbolji X Fighter Las Ventasa.

Prošle sedmice još jedan Amerikanac Nate Adams je postao član elitne grupe pobjedivši na ovogodišnjim X Fightersima u Madridu ispred zemljaka Twitch Stenberga pobjednika X Figtersa u Meksiku u aprilu ove godine i novajlije Švicarca Mata Rebauda. Nate Adams je tek prije 4 sedmice nakon duge povrede sjeo na svog dvotočkaša i odlučio da bude neustrašiv i postane novi kralj arene. Da je bio najneustrašiviji potvrđuje činjenica da je jedini napravio okret za 360 stepeni i po riječima ostalih takmičara sasvim zasluženo pobjedio.

Motomatadori su osim Las Ventasa uživo prikazivani širom svijeta na TV stanicama i kinima, pa se već naredne godine također očekuje živi prenos Red Bull X Fightersa i u BiH.