Jelena Jugović
0

"Zasluženo sam odnijela pobjedu"

Sarajevo-x.com
Prvo sezona domaćeg modnog serijala "OBN Star Model by Dejana Rosuljaš" nakon dva i po mjeseca prikazivanja privedena je kraju, a najviše razloga za slavlje imala je 22-godišnja Paljanka Jelena Jugović, koja je u nedjelju navečer u finalnoj emisiji proglašena pobjednicom takmičenja.

Jelena, koja se i prije ovog showa okušala u modnom svijetu snimajući reklame i nastupajući na takmičenjima ljepote, za naš portal ističe da je kao i svaka druga djevojka u kući očekivala pobjedu.

"Sad kad je prošlo nekoliko dana i kad su se slegli utisci, mogu reći da sam jako sretna, kao i moja porodica koja me sve vrijeme podržavala", kaže ona.

Priznaje da još nije bilo pravog slavlja, te da već sada razmišlja o budućim obavezama na fakultetu te prvim radnim zadacima. Nije isključena ni mogućnost angažmana na televiziji OBN.

"Studentica sam treće godine Fakulteta za turizam, imam još jedan ispit i diplomski rad do kraja studija. Kasnije se namjeravam nastaviti baviti modelingom, a imam nekih planova sa OBN-om jer me posao voditelja i novinara uvijek privlačio", objašnjava Jelena.

U showu je osim Jelene sudjelovalo 12 djevojaka koje su uz pomoć tima stručnjaka učile tajne manekenstva, poziranja ispred fotoaparata, primjerenog stylinga, te kako se snimaju editorijali i reklame.

Takmičarke su snimile ukupno 23 editorijala u proteklih 11 sedmica koliko je trajalo takmičenje. Jelena se prisjeća da joj je od svih snimanja bili najzanimljiviji onaj sa životinjama na setu, te fotografiranje u vodi.

"Najteži zadaci su mi bili alpinisti i slobodan pad jer imam strah od visine. Ipak, vjerujem da se stručni žiri odlučio za mene jer su uvidjeli da sam za svaki zadatak dala sve od sebe i te da su u meni pronašli ono što su tražili od jednog modela, tako da je moja pobjeda bila zaslužena", ističe ona.

Što se tiče druženja u kući, naglašava da je hrvatski model Jelena Urukalo unijela dosta pozitivnog duha i dobre atmosfere te da je uspjela za kratko vrijeme zbližiti sve djevojke.

"U takmičenju je bilo različitih djevojaka, različitih profila i naravno one koje nisu zadovoljavala kriterije, iz emisije u emisiju su ispadala. Ne krijem da sam se prijavila kako bi pobijedila, ali da ja nisam proglašena najboljom, moj glas bi otišao Jeleni Blagojević", kaže ona.

Na kraju ističe da je tokom showa koji je bio za nju jedno novo iskustvo, dosta naučila prije svega o sebi, potom i ponašanju ispred kamere i iza kamere te o samoj profesiji modela.