Vrijedna i talentovana
0

Upoznajte najmlađu dizajnericu u svijetu mode

Sarajevo-x.com
Cecilia Cassini iz Encina u Kaliforniji ima samo deset godina, a već je uspješna modna dizajnerica i u trgovini Fred Segal u Los Angelesu predstavit će svoje kreacije ovog vikenda.

Ova učenica petog razreda osnovne škole bila je gošća na prestižnoj sedmici mode u New Yorku, a njen talenat u radu sa materijalima i šivaćom mašinom prva je primijetila Pilar DeMann, menadžerica koja je radila i sa porodicom Kardashian.

Cecilia je sa samo pet godina prepravila haljinu svoje starije sestre, a kako piše Los Angeles Times, njen idol je Coco Chanel.

Ova vrijedna djevojčica je, prema riječima njene menadžerice, odličan primjer svojim vršnjacima jer umjesto gledanja TV-a i igranja video igrica ona samo želi da šije haljine i tako inspiriše drugu djecu.

"I kad je bila beba, prije nego što je prohodala i progovorila, ona je prstom pokazivala šta želi odjenuti", priča Cecilijina majka Michelle, instruktorica joge koja ne posjeduje nijednu krpicu modne marke Chanel. "Čim je mogla držati makaze u rukama, već je prepravljala odjeću."

I sama djevojčica priznaje da ju je oduvijek interesovala moda.

"Zavoljela sam modu od malih nogu. Već sa dvije godine sam lakirala nokte", prisjeća se.

Za svoj šesti rođendan dobila je na poklon šivaću mašinu i počela učiti kako se šije. Sa sedam je napisala svoje prvo pismo Coco Chanel. Do osme godine već je dizanirala logo sa Eiffelovog tornja, a prošle godine u jednoj prodavnici u Sherman Oaksu imala je svoj vlastiti show na kojem je predstavila 50 haljina.

Ipak, na prvom mjestu sada je njena edukacija.