Drugačiji koncept ljepote
2

U fokusu novembarskog izdanja GQ magazina našminkani muškarci

E. Sk.
U novembarskom izdanju GQ magazina urednici su akcent stavili na kozmetiku u boji i njegu kože.

Članak pod nazivom "Muškarci u šminkanju" prikazuje sedam glumaca, influensera i muzičara, uključujući manekenku Luku Sabbat i Billyja Idola, našminkane, a čitaocima otkrivaju i nekoliko savjeta za ljepotu. Osim toga, E.J. Johnson, sin Magic Johnsona, govori o tome kako se izražava kozmetikom i ženskom odjećom.

"Upravo je došlo do razgovora o toksičnoj muškosti i postajalo mi je sve važnije da kažem nešto. Nova muškost je to što znate ko ste i osjećate se slobodno da to izrazite", rekao je Will Welch, glavni urednik GQ-a.

Prema istraživanju firme za istraživanje tržišta Euromonitor International, predviđa se da će tržište mužjaka za dotjerivanje muškaraca u vrijednosti 8,9 milijardi američkih dolara porasti za preko 7 posto do 2023. godine, na 9,5 milijardi dolara, a segment njege kose trebao bi se povećati za 17 posto, na 904 miliona dolara.

Iako je pokrivenost ljepotom i njegovanjem povećala broj čitalaca od 3 posto u odnosu na prethodnu godinu, dokazano je da su čitatelji potrošili 43 posto više vremena s ovakvim pričama u 2019. u odnosu na 2018. Osim toga, priče o njegovanju objavljene na GQ.com u 2019. stvorile su 42 posto više posjetilaca iz godine u godinu.

U najnovijem izdanju GQ časopisa pojavljuje se i slavni pjevač Pharrell Williams.