Jovana Gajić, Best model BiH
0

"U Bugarskoj se neću pretvarati"

Piše: N. Jamaković
Best model BiH Jovana Gajić će 1. jula, zajedno sa Sašom Davidovićem, ovogodišnjim Best modelom BiH u muškoj konkurenciji, otputovati u Bugarsku na izbor Best Model of the World 2011, gdje će predstavljati BiH.

Jovana je drugi razred banjalučke gimnazije, a već dugo godina se bavi folklorom. U slobodno vrijeme voli čitati, pogledati neki dobar film ili prošetati s drugaricama. Za Sarajevo-x.com ova 16-godišnja Banjalučanka je kazala da se u Bugarskoj neće pretvarati i da će biti ono što jeste.

Kaže da nema momka, ali i otkriva, da bi je neko osvojio mora imati dobar smisao za humor, ali i "ono nešto", što ga čini posebnim.

Kad je riječ o turističkim destinacijama, Jovani je najdraža Grčka.

"Nemam neki poseban razlog, jednostavno mi je draga zemlja", kaže mlada Banjalučanka. A, na upit, kako bi strancu predstavila našu zemlju, kaže: "Predstavila bih je kao prelijepu zemlju, koja posjeduje mnoge kvalitete o kojima se toliko i ne zna, a koje definitivno treba doći i vidjeti".

Jovana dodaje da kao model u našoj zemlji može zaraditi za džeparac, ali za nešto više teško. Ipak, navodi kako je još rano da planira kako će zarađivati u budućnosti. Nije još sigurna ni čime bi se bavila.

"Nemam još ništa određeno, možda nešto u vezi računara ili kao stomatolog. Vrijeme će pokazati".

U Bugarskoj će imati lijepu priliku da skrene pažnju na sebe budući da su top modeli poput Naomi Campbell i Eve Herzigove također sudjelovali na ovom takmičenju (Best Model of the World), osvojile vrijedne nagrade i time otvorile velika vrata modnog svijeta. No, Jovana nije euforična.

"Jednostavno ću tamo biti ono što jesam, mislim da nema potrebe pretvarati se. Na kraju krajeva, oni koji biraju znaju svoj posao vrlo dobro i neka oni odluče", navela je Jovana koja je svoju skromnost otkrila i kazavši da na poklon najviše voli dobiti Rafaelo kuglice.

Dobru figuru održava pravilnim načinom ishrane, a uz to joj dosta pomažu folklor i fitnes. Kad je riječ o Facebooku, "dešava joj se" da svaki dan provjeri profil, ali se ne zadržava dugo i nema običaj fotografisati se samo zbog Facebooka.