Moda i ljepota
0

Tuzlanka Husneta Tupković postala Miss FBiH

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
Nova Miss FBiH Husneta Tupković (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Studentica Prirodno-matematičkog fakulteta u Tuzli Husneta Tupković pobjednica je ovogodišnjeg izbora za Miss Federacije BiH, koji je održan sinoć u tuzlanskom BKC-u.

Za Husnetu su glasali članovi žirija, ali i publika, tako da su se ona i još 13 djevojaka plasirale u finale ovogodišnjeg izbora za Miss BiH 2013.

Osim Tupkovićeve, za najljepšu djevojku u Bosni i Hercegovini borit će se: Amina Bešić (Visoko), Zumra Sivac (Ilijaš), Hanifa Hasić (Gračanica), Emina Dračić (Sanski Most), Halida Hurić (Živinice), Amra Velić (Bugojno), Samra Šakanović (Orašje), Zana Oprašić (Sarajevo), Selma Omerović (Maglaj), Alma Omerović (Bugojno), Emina Terzić (Brčko) i Naida Begić (Doboj Jug).

Ovogodišnji izbor Miss BiH za Miss Svijeta održava se pod sloganom "Više cvijeća, a manje smeća", kojim najljepše djevojke u BiH žele skrenuti pažnju na zaštitu okoliša kao važan segment društvenih aktivnosti.

U muzičko-revijalnom dijelu programa nastupili su grupa Šejtans, Verena Cerovina i Deen te Jasmin Mag. U publici je bio i košarkaški reprezentativac BiH Elmedin Kikanović.