Modna ikona
23

Trogodišnja Kiera Mace je najmlađa zvijezda Instagrama

Klix.ba
Trogodišnja Kiera Mace iz Londona jedna je od najmlađih modnih zvijezda Instagrama. Svaki dan pozira nekoliko sati u garderobi vrijednost stotine hiljada eura.

Njena majka Chelsea kazala je kako se njena kćerka voli oblačiti i presvlačiti, te da nosi sve - od Chanelovih haljina do teksas jaknica.

Više od 1.000 osoba je prati na Instagramu, a njena mama svakodnevno objavljuje nove fotografije.

"Nikada nisam očekivala da će njen račun na Instagramu biti tako popularan. Kada sam tek počela postavljati njene fotografije imala je samo osam lajkova. A kada smo se počele oblačiti isto, odjeknulo je. Sada ima dva ormara puna odjeće i zaista voli te stvari. Novac koji bih potrošila na sebe, potrošim na nju", kazala je samohrana majka.

Sve je počelo kada je Chelsea postavila Kierine fotografije na društvene mreže zbog porodice koja ne živi blizu. Nakon nekog vremena javila joj se kompanija koja se bavi proizvodnjom i prodajom odjeće i pitala da li bi Kiera pozirala u njihovim stvarima. Tada je dobila veliki broj fanova.

Od tada se takmiči s drugim djevojčicama njenog uzrasta u tome da postane predstavnica online brendova raznih odjevnih kompanija za djecu.

Sada njih dvije nose istu odjeću skoro svaki dan, a kada Kiara vidi neki zanimljivi kutak odmah pozira.

"Ako nije raspoložena, ne fotografišemo se. To radimo samo kada ona želi i kada uživa", kazala je majka.