Svježe, suptilno
322

Trend ovoga ljeta u tekstilnom dizajnu su pruge i plava boja

Klix.ba
Fotografkinja Vanja Lisac, odjeća dizajnerke Nataše Erić, frizura Lejle Ivojević, sandale Pavla Nećakova i naposljetku model Ina Cano spojeni su u editorijalu koji prikazuje eleganciju ljetnih odjevnih predmeta u nekoliko nijansi plave boje.

Pruge kao klasičan element u modernom obliku, izražene su u nekoliko nijansi, od nebesko plave do tamno teget. Na suptilan i apsolutno svjež način prezentovana je elegancija odjevnih predmeta koje je moguće kombinovati na različite načine.

Od ravnih linija preko presjeka sa volanima,do potpunog kruga krojnih dijelova uspostavljena je forma,koja je dosta čista i jasno definisana.

Linija prikazuje kompoziciju ponuđenih trendova u tekstilu kojima je poklonjena funkcija na dizajnerskim komadima odjevnih predmeta.

Odabir materijala kao važan početni proces realizacije uticao je na mogućnost forme koja se želi postići na svakom komadu.

Sklad kvalitete i strukture tekstila je napravio nerazdvojnu paralelu sa strogim ili mekšim linijama u konstrukciji dizajna ovisno o vrsti odjevnog predmeta koji je urađen.

Sve je i dalje veoma prirodno i usklađeno sa prirodom i njenim savršenstvom oko nas, a koja je nepresušan izvor čiste inspirativne energije.