Kolekcija Thoma Brownea
10

Skijašica Lindsey Vonn se pojavila kao model na Paris Fashion Weeku

N. O.
Olimpijska skijašica Lindsey Vonn, koja se od skijanja oprostila 2018. godine, pojavila se kao model u promo filmu za novu kolekciju dizajnera Thoma Brownea na Paris Fashion Weeku.

Pariz je još jedan u nizu modnih centara koji je ove godine bio primoran svoje tradicionalno izdanje sedmice mode pripremiti u virtuelnom obliku zbog ograničenja uzrokovanih koronavirusom, zbog čega su brojni dizajneri odabrali promo spotove kao način predstavljanja novih kolekcija.

Među njima se našao i američki dizajner Thom Browne, koji je kao model koji će nositi najnovije komade odjeće odabrao olimpijku Lindsey Vonn.

Promo film kolekcije za jesen/zimu 2021. dizajnera Brownea prikazuje Vonn u voluminoznoj haljini, zatim u košulji s bijelim okovratnikom i crnom leptir-mašnom. Vonn u filmu uz pomoć helikoptera ide do vrha skijaške staze, a zatim odbacuje nezgrapnu haljinu da bi se spustila niz stazu u dugoj jakni s prugastim detaljima i plisiranoj suknji.

"Htio sam stvoriti ovu prekrasnu sliku Vonn u njenom okruženju i pomiješati svoj svijet s njenim", rekao je Browne o saradnji sa skijašicom. Nova sezona započela je od vrlo jednostavne ideje... krojačkog zanata u kombinaciji s ekstremnim skijanjem", objasnio je.

Kako prenosi CNN, rad s olimpijcima je dio Browneove strategije za ovu godinu te je prethodno za kolekciju proljeće/ljeto sarađivao s mačevaocem Raceom Imbodenom te atletskom sprinterkom Kendall Baisden.