Zgodni i kreativni
4

Seksipilni kuhari zdrave hrane koje možete pratiti na Instagramu

Klix.ba
Miješajući neodoljivi šarm sa nezasitom kulinarskom kreativnošću pojedini poznati kuhari su prava poslastica društvenih mreža. Njihovi inspirativni recepti često se miješaju sa njihovim fotografijama na kojima nerijetko pokazuju svoje tijelo.

Magazin Vogue izabrao je pet najseksipilnijih kuhara svijeta čije Instagram profile vrijedi pratiti iz više razloga.

Franco Noriega

Franco Noriega (Foto: Sandra Arenas/Instagram)
Franco Noriega (Foto: Sandra Arenas/Instagram)

Nekadašnji profesionalni plivač koji se kvalifikovao za Olimpijske igre u Atini često pozira pred fotoaparatom slavnog Marija Testina, a učestvovao je u modnim kampanjama za brendove Dolce & Gabbana i Louis Vuitton.

LUNCH @BABYBRASA WEST 🐟!!!

Objavu dijeli Franco Noriega (@franconorhal)

Od 2016. godine ovaj Peruanac u New Yorku ima restoran pod nazivom Baby Brasa, a njegova popularnost na Instagramu je ogromna.

NYC HEAT WAVE #😱

Objavu dijeli Franco Noriega (@franconorhal)

Dominirajući u kuhinji jednako kao i na društvenim mrežama Franco slavi visokokvalitetnu uličnu hranu kakva se nudi u gradovima Perua, ali uz zdrave inačice poput organske piletine i mnoštva voća i povrća.

Cesar Casier

Last dip in the pool

Objavu dijeli Cesar Casier (@cesar_casier)

Njegova karijera počela je 2010. godine kada je pokrenuo blog Cesar Salade. Prije toga bavio se modelingom i napisao dvije knjige recepata. U prvoj nazvanoj "Model Kitchen" prikupio je savjete o ishrani modela sa kojima je sarađivao, poput Karlie Kloss, Mille Jovovich i Lily Donaldson. Belgijski model Instagram profil popunio je svojim omiljenim i ukusnim, a pritom zdravim jelima koje sa zadovoljstvom pregleda 37.000 pratilaca.

When in Rome!

Objavu dijeli Cesar Casier (@cesar_casier)

Gurmanske salate i grickalice uz zelene sokove njegovi su favoriti. Osim toga, obnovio je recept tradicionalne pizze i osmislio brojne zalogajčiće.

Asparagus a la Flamande from Daddy cool for lunch. 👌

Objavu dijeli Cesar Casier (@cesar_casier)

Adam Kenworthy

Amaterski kuhar i tvorac popularnog i praktičnog Grow Bara na Instagramu inspiriše svojih 83,8 miliona pratilaca. Njegovi zdravi i ukusni recepti između ostalog sadrže avokado tost i sezonsko povrće.

Nije mu strana ni superhrana, a metode kuhanja su mu jednostavne i efikasne.

Njegova jela karakterišu šareni i cvijetni tanjiri prepuni sezonskih sastojaka te recepti za jela koja možete ponijeti, te oni savršeni za kuhanje bez stresa i ukusne ljetne obroke.

Isaac Carew

Breakfast come at me! 😋What did you guys have this am?

Objavu dijeli ISAAC CAREW (@isaaccarew)

Britanski model i kuhar pravi je mađioničar u kuhinji. U januaru 2016. vratio se poslu kuhara te prati svoju strast, a na YouTubeu kanalu objavljuje recepte pod imenom Dirty Dishes. Uskoro bi trebao izdati i prvu knjigu s receptima.

Lunch @tacos_el_pastor

Objavu dijeli ISAAC CAREW (@isaaccarew)

Joe Wicks

Popularni kuhar iz Velike Britanije ima skoro dva miliona pratilaca na Instagramu i četiri najprodavanije knjige s receptima. Ovaj lični trener također savjetuje i kako zdravo jesti, a njegova uzbudljiva i raznovrsna metoda dobila je naziv The Body Coach.

Objavljuje veoma jednostavne i zabavne videorecepte jela koja se mogu napraviti za 15 minuta. Uz to savjetuje vježbe za jačanje mišića i oblikovanje tijela koje se mogu raditi bilo kad i bilo gdje.

Svojim holističkim pristupom ohrabruje pratioce na zdrav način života, a šarmom i pozitivnim stavom privlači sve više ljudi.