Moda i ljepota
95

Sarajka Almis Mesihović gradi uspješnu karijeru modela u Aziji

Piše: L. Č.
Životni poziv Sarajke Almis Mesihović je manekenstvo, a njena trenutna adresa Jakarta u Aziji. Almis je dosad imala priliku snimati za Maxim magazine i kalendar za 2016. godinu i Ferrari show, nosila je reviju Roberta Cavallija, snimila brojne reklame i kampanje...

Almis Mesihović rođena je 28. novembra 1994. godine u Sarajevu i studentica je sociologije na Fakultetu političkih nauka u ovom gradu.

Njeno iskustvo u modelingu počinje još kad je sa svega sedam godina krenula u "školu manekena" na insistiranje svoje majke za koju kaže kako joj je najveća podrška kroz sve ove godine. Kasnije kaže kako je i sama zavoljela ovaj posao, te je on postao njen životni put. Sa 15 godina je potpisala prvi ugovor i tada je sve postalo ozbiljnije.

Prije dvije godine je ponijela titulu prve pratilje Miss air earth BiH, a posljednje dvije godine konstantno putuje i radi punom parom.

"U ovom poslu zaista uživam raditi, ili kako ja to znam reći - uživam i ustajati rano ujutro. Svaki dio ovoga posla za mene je kao da idem na relaksaciju, nemam osjećaj da idem na posao, a smatram da je najvažnije da radite ono što volite. Jedina stvar koja je teško izvodiva je biti sretan onda kada to nisi, a to je ono što se od nas ponekad traži. Ja zaista nisam onaj tip koji zna sakriti svoja osjećanja, pa čak ni na poslu", ispričala nam je Almis.

Smatra kako je karakter zapravo taj koji djevojku u ovom poslu čini uspješnom.

"Svi smo već upoznati o činjenici da su u ovom poslu uspješne, lijepe, ali i one manje lijepe djevojke. Ljepota i karakter su zapravo taj dobitni spoj", kaže Almis.

Njena trenutna adresa je Jakarta, glavni grad Indonezije, gdje je članica agencije Flava Models.

"Ovo je moje drugo putovanje. Odmah nakon tromjesečnog boravka u Turskoj nastavila sam za Jakartu, ovdje sam već deset mjeseci i mogu da kažem da sam 'iz druge' pogodila... Generalno sam oduševljena ljudima u Aziji. Mnogo su opušten i pozitivan narod, uživam raditi s njima", priča Almis koja trenutno odmara, a u februaru se počinje pripremati za Jakarta Fashion Week, Oriflame kampanju te snimanje jednog filma.