Moda i ljepota
0

Počinje Sajam vjenčanja u Beču

Sarajevo-x.com
"Najljepši sajam za najljepše dane u životu“ glasi moto ovogodišnjeg ujedno 16. Sajma vjenčanja u Beču koji svoja vrata za posjetioce otvara 22. januara.

Tri dana, koliko će trajati sajam, biće posvećena vjenčanicama, bidermajerima i božanstvenim svadbenim tortama. Na otpriilike 6.000 m2 200 renomiranih izlagača će od vjenčanice do torte izložiti sve što će ovaj dan za mladence učiniti nezaboravnim.

Parovi koji u ovoj godini žele stupiti u bračnu luku već su u svom kalendaru datum 10.10. 2010. obilježili crvenom bojom, jer je vrlo moguće da će bečke općine na taj dan biti prepune terminima za vjenčanja.

Ali neovisno od toga da li će upravo na taj dan ili u prelijepom mjesecu maju muškarac ili žena reći sudbonosno da, kako bi to za njih bio istinski najljepši dan u životu potrebno je mnogo planiranja.

Na Sajmu vjenčanja koji se u bečkom Sajamskom i kongresnom centru održava od 22. do 24. januara budući mladenci mogu naći sve što im je potrebno za najljepši dan u životu.

Za opremu mlade i mladoženje iz opširne ponude na bečkom sajmu mogu se odabrati prstenje, vjenčanica, odijelo, cipele, zavodljivi donji veš i svadbena dekoracija, lokacije za vjenčanje pa i muzičke grupe.

Dnevno se na ovom sajmu održi nekoliko modnih revija za mlade. Modeli na modnim pistama nose najnoviju klasičnu i ekstravagantnu modu internacionalnih dizajnera. Među toliko modela mala je vjerovatnoća da buduća mlada neće pronaći vjenčanicu za sebe.

Floristkinje će stajati na usluzi sa svojim savjetima o cvjetnim ukrasima, bilo da se radi o bidermajeru ili drugim dekoracijama za općinu ili crkvu, za stolove ili bilo koju vrstu prostorije.

Cijena ulazne karte od 15 eura sadrži učešće na nagradnoj igri, bonove za medeni mjesec i kupone za svadbenu kupovinu, posjetu modne revije za mlade te knjigu "Ekskluzivni svadbeni vodič“.