Moda i ljepota
0

Paris Hilton inspirisala Indian Fashion Week

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američka jetsetterica Paris Hilton i njen stil života, inspirisali India Fashion Week koji se od 12. do 16. marta održavao u Delhiju, prenosi Reuters.

Na India Fashion Week učestvovala je modna kuća Geisha Designs, sa radovima dizajnera Parasa Bairoliyje i Shalini Jaikaria. Dizajneri su se malo našalili na račun bogatašice i drugih popularnih ličnosti sličnog statusa, a predstavili su svečanu kolekciju večernjih toaleta, koja najbolje oslikava bahati svjetski jet set, te njihov stil života.

Modeli su se prošetali na crvenom tepihu, mahali i slali poljupce, dok su pozirali za fotografe. Jedna manekenka je nosila kristalnu kuglu, druga do pola vinom napunjenu čašu, a treća manekenka je milovala lutkicu.

Svilene satenske haljinice su dominirale modnom kolekcijom "Dandy", kao i crna i svijetloljubičasta boja, sa printovima makova i školjkica.

Paris Hilton i ljudi poput nje predstavljaju prave jetsettere, izjavio je za Reuters poznati dizajner Jaikaria. Pojavljuju se u medijima zbog svog karaktera i zbog svog ponašanja. Međutim, indijski dizajneri ne osuđuju Hilton i druge poznate ličnosti, oni su se samo malo htjeli našaliti na njihov račun.

U junu 2007. Paris Hilton je provela čak tri sedmice u zatvoru, zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.