Kako vam se čine?
47

Od najboljih do najgorih: Ovo su najupečatljivija izdanja na dodjeli Grammyja

L. R.
Ceremonija dodjele Grammyja donijela je i neke neobične modne kombinacije (Foto: EPA-EFE)
66. dodjela Grammyja (Foto: EPA-EFE)
Ovogodišnju, 66. dodjelu Grammyja obilježila su neka od najvećih muzičkih imena u svijetu, ali svakako nezaobilazne su i modne kombinacije koje svake godine krase ovu popularnu ceremoniju.

Čini se kao da ove godine nije bilo trendova koje su zvijezde vjerno pratile pa su se mogle vidjeti različite modne kombinacije. No, nisu sva izdanja pobrala simpatije. Ipak, ovo su neke od najupečatljivijih kreacija 66. dodjele Grammyja.

Apsolutna pobjednica na ovogodišnjoj dodjeli Taylor Swift, ne samo da je osvojila svoj četvrti Grammy za najbolji album i tako oborila rekord po broju osvojenih Grammyja u ovoj kategoriji, već je najavila i novi album, koji će biti objavljen ove godine.

Tako je Taylor izabrala bijelu haljinu bez naramenica s dubokim prorezom na jednoj strani, a sve to je upotpunila crnim otvorenim štiklama na petu i dugim elegantnim rukavicama.

Taylor Swift (Foto: EPA-EFE)
Taylor Swift (Foto: EPA-EFE)

Haljine su kao i uvijek dominirale na dodjeli Grammyja, a jedna od rijetkih žena koja se pojavila u kombinezonu bila je američka voditeljica i pjevačica Chanel West Coast, koja je odjenula kombinezon i istakla svoje obline.

Američka voditeljica i pjevačica Chanel West Coast (Foto: EPA-EFE)
Američka voditeljica i pjevačica Chanel West Coast (Foto: EPA-EFE)

No, veliku pažnju privukla je i 43-godišnja Christina Aguilera, koja se pojavila u uskoj svijetloplavoj haljini s naborima. Inače, Aguilera se nedavno pohvalila značajnim gubitkom kilograma.

Christina Aguilera (Foto: EPA-EFE)
Christina Aguilera (Foto: EPA-EFE)

Ranije je podijelila kako je tokom godina izgubila oko 20 kilograma ograničavajući dnevni unos hrane na 1.600 kalorija i pridržavajući se Rainbow dijete.

Jedna od onih koja se na gotovo svakom događaju pojavljuje u svom stilu je Bille Eilish. Rijetko kada oduševi javnost svojim modnim kombinacijama, ali svakako vrijedi za jednu od autentičnijih ličnosti na muzičkoj sceni. Važno je istaknuti da je ona osvojila i nagradu za najbolju pjesmu, a to je ""What Was I Made For?".

Billie Eilish (Foto: EPA-EFE)
Billie Eilish (Foto: EPA-EFE)

Kako je cijela prošla godina bila u znaku filma "Barbie", Billie je odlučila nositi popularnu koledžicu u crnoj boji s rukavima u rozoj boji i logom "Barbie. Ispod jakne je nosila bijelu košulju i crnu kravatu, a ostatak stajlinga upotpunila je crnim hlačama i parom crnih čizama.

Iako se na dodjeli Grammyja i drugim sličnim ceremonijama, često pojavljuju modne kombinacije koje "više otkrivaju nego što pokrivaju", ove godine su bile rijetkost. Miley Cryrus i njen singl "Flowers" osvojili su nagradu za ploču godine, a pjevačica je odlučila doći u interesantnoj modnoj kombinaciji.

Miley Cyrus (Foto: EPA-EFE)
Miley Cyrus (Foto: EPA-EFE)

Ona je izabrala haljinu koja skriva samo intimne dijelove, a njena frizura tema je rasprava na društvenim mrežama.