Sutra počinje Fashion Week
0

Nastupa i dizajner koji je kreirao za princezu Dianu

FENA
Foto: Sa prošlogodišnjeg fashion weeka
Foto: Sa prošlogodišnjeg fashion weeka
Revijom za djecu i tinejdžere sutra u Sarajevu počinje 22. Fashion Week pod pokroviteljstvom Oriflame kozmetike.

Ovaj razvojni projekt i ove godine se, usprkos sveopćoj finansijskoj krizi, pobrinuo da predstavi najznačajnija imena na modnoj sceni u BiH.

Jauhar Saleem, ambasador Pakistana u BiH, najavio je pakistanskog dizajnera Rizwana Bainga, koji će se u srijedu predstaviti svojim kreacijama.

Baing je dizajner visoke mode koji je kreirao i za princezu Dianu.

"Ovo je samo jedna u nizu saradnji Pakistana i BiH. S obzirom na to da je Pakistan jedna od najvećih zemalja izvoznica tekstila, Rizwan Baing će predstaviti tradicionalnu pakistansku nošnju, ali i nove dizajnerske motive. Vjerujem da će pokazati bh. publici nešto sasvim unikatno i drugačije", kazao je Saleem.

Oriflame Fashion Week bit će održan i u Tuzli, Banjoj Luci i Mostaru.

"Ovih 11 godina trudimo se da podržavamo našu kreativnost i dizajnere, ali bez podrške društvene zajednice potrudit ćemo se da se najesen ne održi sedmica mode, jer više nemamo ni sredstava niti možemo biti nijemi na ignoriranje vlasti. Oni koji se zaklinju u zaštitu mladih i njihovo zadržavanje u državi ni milimetar ne otvaraju svoja vrata za ovakve projekte", kazala je suorganizatorica Fashion Weeka Mirjana Deak.

Na ovoj sedmici mode bit će predstavljeno 20 bh. dizajnera i nekoliko brediranih kuća jer će i ove godine akcent biti na bh. modi i kreatorima, kazao je producent Fashion Weeka Robert Jovanović.