Crveni tepih u Cannesu
24

Naomi Campbell u haljini koju je prvi put nosila '96. godine: Je li moguće da izgleda još bolje?

N. O.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Da dobar dizajn nema "rok trajanja" pokazala je Naomi Campbell pojavivši se sinoć na crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannesu u staroj Chanel haljini.

Legendarna manekenka prisustvovala je premijeri filma "Furiosa: A Mad Max Saga", a za tu priliku oduševila je sve pojavivši se u haljini koju je prvi put nosila 1996. godine. Radi se o Chanel kreaciji koju je kreirao Karl Lagerfeld, a bila je dio kolekcije za jesen/zimu '97.

Šljokičasta crna haljina imala je prozirne dijelove, a za razliku od 1996. kad je ispod haljine imala postavu, u Cannesu se pojavila bez nje te se ispod prozirnih traka nazirao crni veš.

Stilizirao ju je Law Roach kojeg nazivaju "arhitektom imidža" u Hollywoodu, a upravo je on zaslužan za Zendayin status modne ikone u posljednje vrijeme.

Haljina je imala biserne naramenice, a ovaj komad je uparila sa špicastim salonkama i visećim dijamantnim naušnicama.

Manekenka je privukla znatnu pažnju noseći istu haljinu nakon 28 godina, a na mrežama su se pitali je li moguće da izgleda još bolje nego tada.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Film "Furiosa: A Mad Max Saga", čijoj je premijeri prisustvovala, je postapokaliptični akcijski avanturistički film koji je režirao George Miller. To je peti nastavak u Mad Max franšizi, a služi i kao spin-off i prequel "Mad Max: Fury Road".

Ove godine su među članovima Festivala u Cannesu žirija Greta Gerwig, Eva Green i Lily Gladstone, a na ceremoniji otvaranja Meryl Streep je uručena počasna Zlatna palma, koja se dodjeljuje kao priznanje za doprinos filmu.

Filmski festival u Cannesu 2024. traje od 14. do 25. maja 2024. godine.