Ljepotica sa Pala
175

Manekenka Marina Plakalović: Uspjeh me nije promijenio, želim biti advokatica

Piše: E. Lj.
Dvadesetjednogodišnja Marina Plakalović sa Pala boravila je prošlog mjeseca u Maleziji gdje je predstavljala BiH na svjetskom takmičenju za Miss turizma. Iako nije osvojila titulu u BiH se vratila bogatija za još jedno iskustvo, a u razgovoru za Klix.ba rekla je kako je ponosna što je imala priliku predstavljati BiH na ovom prestižnom takmičenju.

Na početku razgovora Marina nam je rekla kako je neplanirano došlo do učešća na ovom takmičenju.

"Prijatelj me preporučio Aleksandri Kokotović, vlasnici licence za Miss turizma BiH i modne agencije IEVE MODES u Londonu kojoj sam neizmjerno zahvalna što me je izbarala da predstavljam BiH na ovom nezaboravnom putovanju. Veliki je uspjeh i priznanje to što sam izabrana da budem delegat svoje zemlje. Ponosna sam što sam imala priliku promovisati turizam BiH na ovoj manifestaciji i tom prilikom upoznati druge s ljepotama naše zemlje", rekla je Marina.

Kaže nam kako je, s obzirom na to da je i ranije predstavljala BiH na svjetskim takmičenjima, znala šta je očekuje.

"Na takvim takmičenjima najvažnija je disciplina. Vratila sam se bogatija za jedno iskustvo i bogatija kao osoba, jer sam upoznala nove prijatelje, kulturu i sasvim drugačiju tradiciju. Pripreme za takmičenje bile su veoma naporne, ali ostale su samo najljepše uspomene pune smijeha i zabave", ispričala je.

U Kuala Lumpuru Marina je nosila kreacije emintentne bh. dizajnerice Emine Husedžinović-Ibrahimović.

"Emina i ja sarađujemo dugi niz godina i imala sam čast nositi njene revije. Ona je veliki profesionalac u svom poslu i veoma sam joj zahvalna na ukazanom povjerenju. Njene kreacije učinile su da zablistam u finalnoj noćI", rekla je.

Od 11. godine u svijetu modelinga

Marina je u svijet modelinga ušla kada je imala samo 11 godina ne znajući da će joj prijava za modele agencije ABC odrediti život i da će modeling postati njena profesija.

"Još kao dijete sam krišom iz maminog ormara uzimala haljine i štikle i hodala po sobi zamišljajući da sam na pisti. Na mamin prijedlog sam upisala školu za menekenke. Prvu reviju radila sam sa 12 godina za Bros jeans i susrela se sa svim čarima koje scena i moda nose", ispričala je.

Uspješnu karijeru gradi već deset godina, a priča nam da se i danas s uhićenjem raduje svakom novom angažmanu i projektu.

"Svako novo iskustvo zapravo je bila lekcija koja me gradila kao modela. Uspjeh me nije promijenio ni u jednom smislu, jer sam uvijek dosljedna sebi i svojim ciljevima. Svakako taj osjećaj podstiče na nove uspjehe i pobjede", naglasila je.

Ljubav prema manekenstvu i advokaturi

Već godinama je Marina Plakalović jedan od najpoznatijih mladih modela u BiH. Kaže nam kako su joj kao djevojčici uzor bile Victora’s Secret anđelice ističući da danas teži ka tome da bude jedinstvena.

"Smatram da svi trebamo raditi na sebi kako bismo baš kao takvi bili prepoznatljivi", rekla je.

Smatra da bh. modna scena ima potencijala i mnogo talentovanih dizajnera, ali da ne postoji dovoljno razvijena svijest o tome da je moda kultura svake države.

Osim manekenstva ovu 21-godišnjakinju zanima i pravo, a kaže nam da se odmah po povratku iz Malezije vratila svakodnevnim obavezama na Pravnom fakultetu u Beogradu.

"Sada sam najviše fokusirana na učenje i završavanje ispita, jer u narednom periodu planiram završiti sve obaveze oko fakulteta. Naravno, tu su i planovi u vezi sa novim poslovnim angažmanima u inozemstvu tako da ću se nakon toga posvetiti sebi i isplanirati nova poslovna putovanja", rekla nam je Marina.

Na kraju razgovora otkrila nam je da u budućnosti sebe vidi kao ostvarenu ženu i majku, jer joj porodica na prvom mjestu, ali i kao buduću advokaticu.