Moda i ljepota
250

Majka (52) izgleda kao djevojka: Krema za sunčanje i kokosovo ulje su tajna mladosti

Klix.ba
Pamela Jacobs ima 52 godine, no kada vidite njene fotografije koje nisu obrađene kompjuterski, pomislili biste da je riječ o 20-godišnjakinji.

Kada stane pored svog 21-godišnjeg sina Marleya, mnogi misle da mu je sestra, ili čak djevojka, i ne vjeruju mu kad im kaže da mu je majka.

"Muškarci mi kažu da mi ne vjeruju, da lažem i slično. Svoj izgled dugujem dobrim genima, zdravim dijetama, vježbanju i kokosovom ulju", kazala je Pamela.

Jednom sedmično ide u saunu i parno kupatilo, čisti lice svaki dan, a iz kuće nikada ne izlazi bez da je stavila kremu za sunčanje. U sve obroke stavlja kokosovo ulje, pa i u kafu. Ne jede tjesteninu, bijeli hljeb niti voće zbog šećera. Kokosovim uljem njeguje kosu, tijelo i skida šminku. To je naučila od svoje majke. Kada je u pitanju šminka, koristi samo izuzetno kvalitetne proizvode, a jednom sedmično stavlja noćnu masku.

"Slijedim pravilo 80:20, odnosno 80 posto zdrave ishrane i 20 posto pudinga, alkohola ili tamne čokolade", rekla je.

Iako vodi računa o svom izgledu, ističe da je to iz zdravstvenih razloga, a ne zbog muških pogleda ili komentara.

"Ne vjerujem da bih čistila automobil u bikiniju kao Stephanie Arnott jer postoje granice u ponašanju, pogotovo kada imaš 21-godišnjeg sina. Mada, još nosim šoric kada radim u vrtu", kazala je.

Super mama koja se udala i razvela u 20-im godinama, ističe da je ne zanimaju mlađi muškarci.

"Laska kada pokažu interes, ali zanimaju me muškarci mojih godina", naglasila je.

Ipak, kaže kako je počela osjećati simptome starenja jer ima manje energije u odnosu na ranije.