Zvijezde 25. Oriflame Fashion Weeka
0

Ko su Gamze Saradžoglu i Burču Kapu?

Sarajevo-x.com
Specijalne gošće 25. Oriflame BH Fashion Weeka, koji počinje u subotu, 13. novembra u Domu Oružanih snaga u Sarajevu, dvije su turske dizajnerice Gamze Saradžoglu i Burču Kapu.

Gamze Saracoglu je 2002. godine završila školu dizajna "Parson's" u New Yorku. Pohađala je prestižni kurs u Londonu u Central Saint Martins College of Art and Design, nazvan "Fashion London". Godine 2004. je kreirala sopstveni brend "Gamze Saracoglu". Njeni modeli su dostupni u Istanbulu, Parizu, Londonu, Kopenhagenu i u ostalim evropskim gradovima.

Učestvovala je na Istanbul Fashion Weeku, Istanbul Street Fairu, Istanbul Design Weeku, te modnim manifestacijama Who's next i Pret A Porter Atmosphere u Parizu te Pure London u Londonu. 2007. je postala glavni kreator Saydam Tekstila i kompanije kože "MRM".

Dizajnirala je za Zaru, Marks&Spencer, Kokooi, Nafnaf, Etam, Promod, Chevignon and Apple. Predaje na univerzitetu Mimar Sinan. Svaku novu kolekciju visoke mode predstavlja na Istanbul Fashion Weeku. Prvi put se predstavlja javnosti i medijima u BiH 13. novembra u Domu Oružanih snaga u 20 sati.

Pokraj nje imat ćemo priliku vidjeti i reviju Burču Kapu, inače dizajnerice skupocjene obuće.

Prva noć će biti u znaku turske mode, ali će se javnosti predstaviti i renomirani domaći dizajner Istok Bratić, kao i studenti Tehničkog fakulteta Bihać.