Moda i ljepota
0

Kate Moss ponovo na vrhu modne top liste

Sarajevo-x.com
Britanski supermodel Kate Moss povratila je krunu najbolje odjevene osobe modnog magazina “Glamour”, oduzevši prvenstvo pobjednici iz 2007. godine, Kylie Minogue. Australska pjevačica našla se ove godine na tek 19. mjestu godišnje top liste ovog modnog magazina.

Tridesetčetverogodišnja Moss dominirala je na listi prije nego što je pop zvijezda Minogue preuzela vodstvo prošle godine. Ipak, modni izbori australske “džepne Venere” u proteklih 12 mjeseci bili su isuviše “vanzemljaski” za ukuse mnogih glasača, objasnio je glasnogovornik “Glamoura”.

Na drugom mjestu ove top liste našla se britanska glumica Sienna Miller, koju su u hodu pratile američke glumice Scarlett Johansson, Rachel Bilson i Jennifer Aniston, na trećem, četvrtom i petom mjestu.

Urednik magazina Jo Elvin je izjavio da se Moss vraća na scenu sa hrabrim pristupom modi koji je inspiracija i koji svima pokazuje kako biti odvažan i kako eksperimenirati sa odjećom.

Na vrhu top liste najgore odjevenih osoba magazina "Glamour" neizostavno se našla američka pop pjevačica Britney Spears. Članica grupe “Spice Girls”, Victoria Beckham osvojila je deveto mjesto na listi najgore odjevenih osoba 2008., ali i deseto mjesto na listi najbolje odjevenih osoba, prenosi Reuters.