Bez oštećenja
88

Kako da sigurno i lako uklonite gel lak s noktiju kod kuće

S.H.P.
Veliki dio fokusa u vrijeme pandemije koronavirusa vrsti se upravo oko naših ruku, redovno ih peremo, ne dodirujemo njima naše lice i osiguravamo da ostanu čiste i bez mikroba.

Za žene čija je rutina njege ruku i geliranje noktiju postoji pitanje koje se stalno postavlja, kako se brinuti o njima kod kuće? Kozmetički saloni širom zemlje su zatvoreni što znači da je prošlo gotovo mjesec dana da niste posjetili svoju kozmetičarku.

Prema savjetima stručnjaka gel s noktiju trebali biste skinuti. Postoji nekoliko razloga za to.

Razlog broj jedan je da zaustavite razvoj gljivica ispod noktiju. Ukoliko vam se nokat oštetio ispod gela može ući voda i stvoriti gljivice. Zbog toga ih je najbolje skratiti. Osim toga nokat vam može puknuti pa se možete povrijediti.

Kako sigurno ukloniti akrilne nokte

Za uklanjanje noktiju potreban vam je stopostotni aceton. Mnogi ljudi imaju obični aceton za nokte, no vama treba stopostoni. Njega možete pronaći u apotekama. Nokte natopite u posodi s acetonom ili natopite tufere acetonom, stavite na nokte i oko njih obmotajte aluminijsku foliju.

Nokte morate natopiti 20 minuta do sat vremena. Kada boja izblijedi tada su nokti spremni da ih skinete.

Ono što nikako ne biste smjeli raditi jeste nokte čupati i skidati na silu, poput metode koja se nedavno pojavila, skidanja gela zubnim koncem. Na taj način dugotrajno možete oštetiti svoje nokte.

Nokte redovno mažite uljima, kako bi ihojčali i kako bi rasli zdravi i čvrsti.