Moda i ljepota
56

Italijansku misicu kritikuju da je predebela, ona odgovara da se osjeća dobro u svome tijelu

Klix.ba
Paola Torrente prva je pratilja ovogodišnje Miss Italije Rachele Risaliti. U središte medijske pažnje došla je zbog kritika na račun svoje tjelesne mase. Na uvrede je Torrente odgovorila na najbolji mogući način.

Torrente se posljednjih dana, od osvajanja mjesta drugoplasirane na izboru za Miss Italije 10. septembra, suočila s mnogobrojnim kritikama na račun svog izgleda. Majka trećeplasirane djevojke Viviane Vogliacco rekla je da bi Torrente, s obzirom na svoju "veličinu" trebala učestvovati na Plus-Size Miss Italy. Hrvatska manekenka Nina Morić rekla je da Torrente ima "previše mesa", zbog čega se kasnije izvinila.

Dvadesetdvogodišnja Torrente ostala je pribrana na kritike. Za Daily Mail je rekla da takve riječi prihvata s osmijehom, jer se osjeća dobro u svom tijelu i voli sebe. Torrente je rekla i da je, pored kritika, počela primati i poruke od djevojaka koje joj se zahvaljuju zbog učešća, jer je pokazala da je i oblo lijepo te da su se počele osjećati samouvjerenije.

"Bila sam iznenađena i ponosna. Učinile su da se i ja osjećam dobro. I možda sam u tom smislu uzor, ali prije svega sam veoma normalna dvadesetdvogodišnja djevojka", kaže ona.

Torrente je poručila mladim ženama da prihvate sebe i shvate da je biti sretan i osjećati se dobro najmoćnije oružje protiv negativnih riječi i misli.