Plijenila pažnju
662

Džejla Glavović - Očuz zablistala u raskošnoj kreaciji na sarajevskom crvenom ćilimu

N. O.
Džejla Glavović-Očuz sa suprugom na otvorenju SFF-a (Foto: Edvin Ikanović)
Foto: Edvin Ikanović
Jedna od domaćih najpoznatijih manekenki Džejla Glavović-Očuz prošetala je crvenim tepihom na otvaranju ovogodišnjeg filmskog festivala u Sarajevu te pokazala da je najveća zvijezda crvenog ćilima.

Jedan od razloga je prekrasna, couture kreacija s potpisom Amire Pertesi, koja je izmamila uzdahe kako prisutnima, tako i publici koja je u živom TV prijenosu imala priliku da prati dešavanja ispred Narodnog pozorišta Sarajevo uoči svjetske premijere filma bh. filma Deset u pola. Žuta haljina inspirisana je zlatnim dobom Hollywooda, a Džejla ju je svojom urođenom otmjenošću iznijela na najbolji način. Styling je upotpunjen nakitom zlatare Sofić i cipelama s potpisom Roberta Cavalli, dok je za make-up zaslužan Sanjin Egon.

Džejla je bila u pratnji supruga, Mahira Očuza, koji se pojavio u elegantnom Cesar’s odijelu.

Podsjetimo, Džejla Glavović - Očuz je u svijet mode ušla sa samo 14 godina. Na izboru za Miss Earth na Filipinima u konkurenciji 96 djevojaka osvojila je ovu prestižnu titulu!

Glavović je u svoj portfolio upisala kampanje za neke od najpoznatijih svjetskih brendova kao što su Dsquared, L’oreal, Escada, McDonald's, Dmitri, Oaza, dok su editorijali sa Džejlom objavljeni u prestižnim svjetskim magazinima Vogue, Elle, GQ, Marie Claire, Olay itd.

Zaštitno je lice mnogih svjetskih i regionalnih brendova: Opel i Woolworth, ambasadorica je grupacije Astra Borovo, koja je eksluzivni uvoznik renomiranih modnih kuća za BiH: Liu Jo, Desigual, Max Mara, Luisa Spagnoli itd. Pored toga, Džejla je i vlasnica najuspješnije domaće modne agencije Swan Model Management, a uspješno i završava master studij Međunarodni odnosi i diplomatija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Džejla Glavović-Očuz sa suprugom na otvorenju SFF-a (Foto: T. S./Klix.ba)
Džejla Glavović-Očuz sa suprugom na otvorenju SFF-a (Foto: T. S./Klix.ba)

Pažnju je privukao još i interpretator sevdalinke Božo Vrećo koji je stigao u bijeloj haljini sa crnim modnim dodacima poput turbana, lepeze, dugačkih rukavica i slično.

Tepihom su prošetali i Wim Wenders, Danis Tanović, ekipa filma "Deset u pola", Jasmila Žbanić, Tarik Filipović sa suprugom i drugi.