"Ljepotice nisu praznoglave"
0

Dominikanska misica pistu zamijenila politikom

Sarajevo-x.com
Ada Aimee de la Cruz
Ada Aimee de la Cruz
Tamnoputa ljepotica, zbog svojih siromašnih korijena poznata kao "dominikanska Pepeljuga", odlučila je da svojoj zemlji umjesto kao kraljica ljepote služi kao političarka.

Ada Aimee de la Cruz, djevojka koja je 2009. proglašena za Miss univerzuma, izabrana je na mjesto zamjenice guvernera regiona Santo Domingo Norte - Francisca Fernandeza. To je četvrti region u Dominikanskoj Republici po veličini i ima oko 445.000 stanovnika.

"Tu sam da razbijem mit o tome kako su ljepotice praznoglave", izjavila je 23-godišnjakinja za Associated Press. "Želim pomoći mladima da ne ostanu bez svega jer nisu imali planove i prilike."

De la Cruz će početi raditi na novom poslu 16. avgusta i bit će prva bivša kraljica ljepote koja je izabrana u politiku.

Tvrdi da će promovisati obrazovanje i sportske programe za djecu u regionu u kojoj samo polovina djece ide u školu. Također će raditi na programima za zapošljavanje za siromašne žene i promovisanju grada Villa Melle u kojem je rođena.

"Sa 23 godine sam ostvarila sve svoje ciljeve", ponosno ističe Ada. "Moguće je da do 35. stignem i do mjesta predsjednika."