Susret mode i muzike
2

Brend Balmain predstavio modnu kolekciju u saradnji sa pjevačem Malumom

N. O.
Maluma u odjeći iz nove kolekcije (Foto: Twitter)
Maluma u odjeći iz nove kolekcije (Foto: Twitter)
Modni brend Balmain predstavio je kolekciju koja je nastala u saradnji sa pjevačem Malumom. Odjevni komadi koji su prvenstveno bili namijenjeni za turneju koja je odgođena zbog pandemije koronavirusa pretvoreni su u limitiranu liniju konfekcije i patika sa potpisom dvojca.

"Ova saradnja predstavlja naš spoj modnog i muzičkog svijeta, kršenje pravila stila i boja i, što je najvažnije, spajanje naših kultura", rekao je Maluma u izjavi.

Balmain x Maluma kolekcija obuhvata niz odjevnih komada i patika punih jarkih, tropskih boja kao i crno-bijelih pruga inspirisanih stilom Miamija.

Odijelo iz nove kolekcije (Foto: Twitter)
Odijelo iz nove kolekcije (Foto: Twitter)

Nova kolekcija rezultat je prvenstveno pjevačeve saradnje sa modnim direktorom Balmaina, Olivierom Rousteingom.

"Jedan od ciljeva bila mi je saradnja s uglednom modnom kućom, ali ovo putovanje bilo je uzbudljivije jer me Olivier 'pogurao' da dizajniram s njim i skiciram izgled koji ću obući na sceni", pojasnio je Maluma.

Dukserica
Dukserica "Maluma x Balmain" (Foto: Twitter)

Rousteing je također istakao svoju naklonost pjevaču te naglasio kako za njega moda nikad ne bi mogla postojati bez muzike.

Brend je također stvorio listu pjesama koje su inspirisale kolekciju, a koja se može naći na Apple Music-u što je Rousteing objasnio time da "odražava karakteristični DNK ove kuće u kojem su muzika i moda temeljito isprepleteni".