Moda i ljepota
91

Bh. manekenka Ema Golijanin snimila editorijal za španski Vogue

Klix.ba
(Foto: Vogue España)
Ema Golijanin, manekenka iz Sarajeva, 2010. godine je predstavljala našu zemlju na svjetskom izboru Miss planete Zemlje, što joj je otvorilo mnoga vrata i donijelo brojne prilike u modnom svijetu izvan naše zemlje.

Zadnja je godina dana bila izuzetno radna za Emu. U razgovoru za Klix.ba kaže kako mnogo putuje, a najviše je na relaciji Barcelona-Pariz-Milano.

Ovog je ljeta lijepa manekenka imala priliku snimiti nekoliko modnih kampanja, a najviše editorijala je radila upravo u Španiji. U tom se modnom tržištvu, kako kaže, najviše pronašla, a jedan od najnovijih projekata jeste editorijal za špansku verziju poznatog modnog časopisa Vogue.

"Jedina stvar koja me trenutno veže za Sarajevo su porodica i projekat Miss Earth BIH gdje sam i zvanična dizajnerica produkcije i koreografkinja, te pomažem našim mladim potencijalnim modelima, a mnoge od njih i angažujem za inostrana modna dešavanja", kaže Ema u razgovoru za Klix.ba.

Početkom novembra Ema na tri sedmice putuje za Bejrut gdje će nositi revije poznate libanske dizajnerice Mireille Dagher, koja predstavlja svoju novu kolekciju. Sredinom januara, kako kaže, planira odlazak u Miami, gdje će ostati nekoliko mjeseci i gdje već ima dogovoreno nekoliko modnih editorijala i snimanja.