Moda i ljepota
0

Bh. ljepotica Ema Golijanin postala zaštitno lice kupaćih kostima Liliane Montoye

Klix.ba
Bosanskohercegovačka ljepotica Ema Golijanin nastavlja nizati uspjehe u Americi i trenutno je jedan od traženijih modela za kupaće kostime, a nedavno je postala zaštitno lice najbolje dizajnerice kupaćih kostima iz Južne Amerike, Kolumbijke Liliane Montoye.

Sarajevska manekenka koja trenutno živi u Miamiju ponosna je na dosadašnji uspjeh u Americi.

"Druga polovina godine je za mene bila veoma uspješna. Postala sam zaštitno lice najbolje dizajnerice kupaćih kostima iz Južne Amerike, Kolumbijke Liliane Montoye", kazala je Ema za Klix.ba.

Editorijale za novu kolekciju snimala je u Sarasoti na Bahamima i Tajlandu, a naredni će snimati u septembru na Kubi.

"Najdraže snimanje mi je bilo na Exumi, a Bahami su me jednostavno ostavili bez daha. Biti 'swimsuit' model je divan posao, jer putovati mnogo i snimati po nekoliko dana editorijale na predivnim egzotičnim plažama je sve o čemu sam sanjala", otkrila je Ema.

U posljednjih nekoliko mjeseci radila je za magazine Glamour, Elle, Maxim i New York Style Guide, za Runway Swimwear i Miami Fashion Week, a nedavno je započela saradnju i sa Dior cosmetics.

Ema se trenutno priprema za Mercedes Benz Fashion Week, Swimweek 2016, koji je jedan od najvećih modnih događaja u Americi.

"Zadovoljna sam radom u Americi, mnogo je prilika za posao, ali je isto tako i više konkurencije. Istina je i da te to motiviše da radiš na sebi i budeš što bolji", kaže Ema.

Pored modnog svijeta, Ema je ove godine radila kao jedan od koreografa za dodjelu Billboard Latin Music Awards, a uskoro bi mogla i glumiti u tv serijama.

"Počela sam uzimati i časove glume, jer imam dosta ponuda za tv serije, a ne volim prihvatiti posao ukoliko nisam 100 posto spremna. Perfekcionista sam. Ne volim da pričam unaprijed, neka moja djela govore za mene, ali kao uvijek mnogo radim na sebi, ljudi s kojima radim u Americi i Španiji mnogo cijene trud, dobar karakter i profesionalnost, nije dovoljna samo ljepota za uspjeh", tvrdi sarajevska manekenka koja kaže da voli doći u Sarajevo čim je slobodna, da vidi porodicu i prijatelje.

Podsjećamo, Ema Golijanin je 2010. godine bila proglašena za Miss BiH za Miss planete Zemlje.