Moda i ljepota
9

Bajka na pistama Pariza: Libanski dizajner Elie Saab predstavio raskošne haljine

Piše: M. N.
(Foto: EPA)
Libanski modni dizajner Elie Saab predstavio je svoju kolekciju Proljeće/Ljeto 2016. tokom Fashion Weeka koji se održava u Parizu.

Mladi dizajner predstavio se u okviru showa Haute Couture koji traje od 24. dp 28. januara, a na kojem se predstavljaju vodeće modne kuće i njihovi dizajneri.

Modni kritičari dali su najveće pohvale za njegove kreacije kazavši kako su upravo njegove haljine potencijalna odjeća za crveni tepih i ceremoniju dodjele Oscara.

"Elie Saab je sinonim za maestralnost i perfekciju. Na Sedmici mode u Parizu predstavio se kolekcijom koja je inspirisana Indijom. Manekenke odjevene u prekrasne, raskošne haljine s nakitom ispričale su pravu bajku. Ponosno i uzvišeno. Elie Saab je umjetnost", napisao je ugledni španski modni portal Trendencias.

Saab je rođen 1964. godine u Libanu, a o modi je sve naučio sam. Interes za pravljenje i dizajniranje garderobe pokazao je još sa devet godina kada je pravio odjeću za svoje sestre. U vrijeme adolescencije, svoje kreacije prodavao je ženama iz komšiluka.