lifestyle
351

Mittal na kćerkino vjenčanje potrošio nevjerovatnih 60 miliona eura

Klix.ba
Srishti, 26-godišnja kćerka Pramoda Mittala, mlađeg brata "kralja čelika" i multimilijardera Lakshmija Mittala, udala se za investitora i bankara Gulraja Behla. Na ceremoniju vjenčanja održanoj u Muzeju katalonske umjetnosti u Barceloni potrošeno je blizu 60 miliona eura.

Na vjenčanju koje je trajalo tri dana prisustvovalo je više od 500 zvanica među kojima su gradonačelnik Barcelone kao i drugi katalonski političari.

Kako piše španski portal Vanitatis, ovo je najvjerovatnije najskuplje vjenčanje ikad održano. Samo svadbeni kolač bio je težak preko 60 kilograma, a mladoženja je na ceremoniju došao na konju.

Ovo nije prvi put da Mittalovi troše desetine miliona na glamurozna vjenčanja. Lakshmi je potrošio blizu 50 miliona eura 2004. godine na kćerkino vjenčanje u Parizu. Tada je na svadbi pjevala Kylie Minogue. Milioni su se trošili i 1998. godine kada se ženio Lakshmijev sin Aditya.

Vjenčanje Mittalovih nije prošlo nezapaženo kod stranaka opozicije u Kataloniji koji su kritikovali dopuštanje da se, kako su izjavili, privatna zabava održava u Muzeju nacionalne umjetnosti.