Zanimljiva kombinacija
146

Moglo bi vas iznenaditi kako izgleda mješanac između njemačkog ovčara i buldoga

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Prva poznata pasmina pasa na svijetu bili su hrtovi i njih su uzgojili Arapi, a kasnije su uzgoj pasa preuzeli Europljani.

Posljednjih nekoliko godina vrlo su popularne "dizajnerske pasmine". Riječ je, zapravo, o križancima čistokrvnih pasa koji su se pokazali vrlo interesantnima velikom broju ljudi, pa je tako, primjerice, poznato da morki (križanac maltezera i jorkširskog terijera) vrlo malo i slabo linja dlaku. To je idealno za sve one koji su alergični ili žive u malim stanovima, pa im takav, inače neodoljivo privlačan pas, odgovara.

Međutim, križanje pasa nema uvijek pozitivan ishod, u smislu tjelesnih karakteristika koje imaju takvi psi. Postoji čitav niz drugih čimbenika na koje bi trebalo obratiti pozornost, prilikom križanja, jer dobivate kombinaciju karakteristika dvaju različitih pasmina.

Jedna od vrlo zanimljivih kombinacija je ona između njemačkog ovčara i buldoga.

Ovaj pas je od njemačkog ovčara naslijedio boju dlake, a tijelo je od buldoga. Glava ovog mješanca je kombinacija obje pasmine.

Inače, uzgoj buldoga mogao bi biti zabranjen u Velikoj Britaniji ako se ne promijeni način njihova uzgoja, upozorava nova studija.

Istraživači s Royal Veterinary Collegea kažu da su engleski buldozi izloženi povećanom riziku od bolesti disanja, očiju i kože zbog svojih ekstremnih fizičkih osobina, uključujući skraćene njuške, preklopljenu kožu i čunjasto tijelo te da imaju kratak životni vijek od samo osam godina.