Utvrdilo istraživanje
55

Koja navika može poboljšati seksualni nagon kod žena

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Podrazumijeva se da je svačiji libido drugačiji, no stručnjaci se slažu da žene mogu uraditi jednu stvar koja će poboljšati njihovu želju za seksom.

Samo jedan sat dodatnog sna može povećati ženski libido za 14 posto, a svaki dodatni sat nakon toga može za isti procenat utjecati na povećanje seksualnog nagona.

Ovo nije lako postići ukoliko imate djecu, problema sa snom, radite prekovremeno i slično. Ukoliko uprkos izazovima uspijete početi spavati sat vremena duže, ovo će vam u potpunosti promijeniti seksualni život.

Ovo je utvrđeno u istraživanju pod nazivom The Impact of Sleep on Female Sexual Response and Behaviour u kojem je učestvovala 171 žena iz Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Metro.co.uk.

Seksologinja Ness Cooper je u razgovoru za navedeni portal navela bi spavanje u odvojenim krevetima moglo rezultirati većim libidom.

"Dijeljenje kreveta s nekim ko ima drugačiju rutinu spavanja od vas može dovesti do lošeg sna, baš kao i dijeljenje kreveta s nekim ko se previše kreće ili pravi previše buke", kazala je.

Vezani članci