Dostupna na Airbnbu
7

Zavirite u unutrašnjost luksuzne vile u kojoj je sniman film "House of Gucci"

N. O.
Foto: Airbnb
Foto: Airbnb
Jedna od lokacija gdje je sniman film "House of Gucci" je i vila Balbiano na jezeru Como, a od jučer je dostupna za iznajmljivanje na Airbnbu. Noćenje na luksuznom imanju košta skoro 2.000 KM, a fotografije iz galerije nude uvid u prostorije palate iz 17. stoljeća.

U filmu "House of Gucci" otac porodice Aldo Gucci stanuje u velikoj palati iz 16. stoljeća s bujnim vrtovima, freskama iz baroka i ukrašenim pozlaćenim interijerima. Zanimljivo je da to nije filmski set, a neki gledaoci mogu prepoznati stvarni identitet imanja gotovo istog trenutka - Villa Balbiano je jedan od najpoznatijih domova na jezeru Como, a sada je dostupna na Airbnbu.

Od jučer je sajt za iznajmljivanje domova zvanično predstavio veliko imanje - iako samo na kratak period u martu - imanje će sigurno privući modne fanatike, ljubitelje historije i umjetnosti.

Vila Balbiano datira iz 17. stoljeća, a bila je najpoznatiji dom kardinala Durinija u 18. stoljeću. Prikupio je veliku zbirku umjetnina i kupio dodatne parcele na kojima je potom izgradio dodatne objekte, uključujući crkvu.

Za vrijeme njegovog upravljanja, Villa Balbiano je postala mjesto okupljanja italijanskih intelektualaca.

Danas je prostor vile ispunjen antiknim namještajem nabavljenim s aukcija u Sotheby'su i Christiesu. Freske iz 17. stoljeća baroknih slikara braće Recchi i Agostina Silve su ostale i izvanredno su očuvane.

Čuveni francuski dizajner interijera Jacques Garcia je također pomogao da se modernizuje šest apartmana vile kako bi u njima mogli uživati današnji posjetioci. Drugi luksuzni detalji uključuju kristalne lustere, mermerna kupatila i baršunasti nameštaj u nijansama dragulja.