U centru New Yorka
8

"Ukleti" penthouse u kojem je živjela Joan Rivers se prodaje za 38 miliona dolara

I. S.
Penthouse Joan River (Foto: Twitter)
Penthouse Joan Rivers (Foto: Twitter)
Penthouse pokojne komičarke i glumice Joan Rivers u New Yorku se ponovo prodaje po cijeni od čak 38 milona dolara. Još zanimljivije je to da je ona tvrdila da su se u njemu događale paranormalne aktivnosti.

Penthouse na Upper East Sideu u kojem je živjela Rivers će biti na prodaju za 38 miliona dolara. Nalazi se na samo nekoliko koraka od Pete avenije i ima pogled na čitav grad i Central Park.

Rivers je u njemu živjela 28 godina, a preminula je 2014. godine u 81 godini. Iste te godine je prodat za 28 milona dolara. Ovaj prijeratni koimperij je dizajnirao poznati arhitekt Horace Trumbauer u neo-francuskom klasičnom stilu. Sadrži 11 soba, uključujući četiri spavaće sobe, pet kupaonica, plesnu dvoranu, pet kamina na drva, dvije terase i biblioteku.

"Ove izvrsne sobe su idealne za organizovanje zabava. Odlikuju se visokim stropovima i versajskim slogovima. Sačuvani su originalni arhitektonski detalji", napisano je na službenoj stranici.

Rivers je tvrdila da ovaj prostor opsjeda duh. U seriji Celebrity Ghost Stories koja je emitovana 2009. godine, Rivers je ispričala kako je pozvala vudu svećenicu kako bi joj pomogla da istjera duha iz penthousea. Prije toga je tvrdila da ne vjeruje u paranormalne aktivnosti. Rekla je da je duh gospođe Spencer, koja je prije živjela ovdje i bila sestrična finansijera J.P Morgana, proganjao nove ukućane.

Također je ispričala da su njene komšije vidjele duh u balskoj dvorani i na stubištu. Pronašla je stari portret gospođe Spencer i objesila ga u predvorje, zbog čega je teror napokon prestao.