Savršeno zdanje
26

Pogledajte kako izgleda luksuzna vila Bojana Bogdanovića u Dubrovniku, dao joj je zanimljivo ime

D. J.
Foto: Grgo Jelavic/Pixsell
NBA igrač rodom iz Mostara Bojan Bogdanović prošlog ljeta oženio je Dubrovkinju Zrinku Šahurić, a u tom prelijepom hrvatskom gradu ovaj košarkaš posjeduje i luksuznu vilu.

Bogdanović je vlasnik Ville 44 na samom Stradunu, a renovirao ju je prema svim standardima struke i pod nadzorom Konzervatorskog odjela Dubrovnika s obzirom da je stari grad dio UNESCO popisa svjetske kulturne baštine.

Već sam ulaz u predvorje je impresivan jer otkriva veličanstvene renesansne stepenice koje vode na prvi i drugi sprat te u potkrovlje.

Na prvom spratu smješten je prostrani dnevni boravak koji je spojen s blagavaonicom i kuhinjom. Detalji u kamenu i drvu, talijanske freske, jonski kapiteli na stupovima sjedinjuju se s dizajnerskim namještajem, umjetninama i modernim kućanskim aparatima.

Villa 44 ima tri spavaće sobe i kupaonice, veliki dnevni boravak, blagavaonicu, kuhinju, radnu sobu te pomoćne sobe. Sve to na četiri etaže i 270 kvadratnih metara.

Naziv Vile 44 povezan je s brojem dresa vlasnika Bojana Bogdanovića, hrvatskog reprezentativca koji trenutno igra za Detroit Pistonse.