Idilična Villa Oleandra
56

George Clooney prodaje vilu na jezeru Como za 100 miliona eura

D. B.
Holivudski glumac George Clooney i njegova supruga Amal odlučili su prodati svoju vilu na jezeru Como.

Prodaja vile na neki način predstavlja kraj jedne ere za par jer ona ima i sentimentalnu vrijednost za njih jer su se upravo na ovom mjestu prvi put sreli.

Riječ je o vili pod nazivom Villa Oleandra, za koju Clooney traži 100 miliona eura. Glasine o njenoj prodaji kruže već godinema, a prvi izvještaji o tome su se pojavili još 2010. godine zbog paparazzija koji su konstantno dolazili želeći fotografisati glumca.

Potom se o tome pričalo i 2015. godine nakon što su se George i Amal vjenčali, a namjera je bila da "pobjegnu" od očiju turista i medija.

Šezdesetdvogodišnji glumac je 2002. godine kupio vilu od porodice Heinz, vlasnika Pittsburg Steelersa, za 7 miliona dolara. Ako je proda po približnoj cijeni koju traži, Clooney će ostvariti značajan profit.

Inače, par se često mogao vidjeti kako uživa na jezeru Como tokom ljetnih mjeseci. Njihova ljubavna priča je počela kada je Amal posjetila Georgea 2013. godine, a upoznao ih je zajednički prijatelj. Romansa je krunisana brakom godinu dana kasnije.

Cijelo imanje je prošireno nakon kupovine vile Marhgerita, a sve s ciljem osiguravanja privatnosti. Idilična vila je postala "utočište" za par i njihovu djecu, kao i mjesto okupljanja njihovih prijatelja uključujući bivšeg američkog predsjednika Baracka Obamu, princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle, Jennifer Aniston i Matta Damona.