{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje kuhara BiH u Mostaru prezentira jela od trešnje

F
25.5.2015. u 20:23
53
18
Udruženje kuhara BiH u Mostaru prezentira jela od trešnje
53
Udruženje kuhara BiH u Mostaru prezentira jela od trešnje
Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine prvog dana sajma "Dani trešnje“ u Mostaru 27. maja napravit će prezentaciju i degustaciju slatkih jela od trešnje.
U realizaciju prezentacije uključena je i Kulinarska sekcija Centra za zdravo starenje Sarajevo kao i predstavnice "Nahla“ Centra za edukaciju i istraživanje Sarajevo.

Trešnja na našim prostorima uzgaja se nekoliko hiljada godina i uvijek je bila zastupljena u ishrani. Spada među prvo sezonsko voće koje dozrijeva kod nas i zanimljivo je da ne dozrijeva poslije branja kao drugo voće pa je treba ubrati zrelu i kao takvu je konzumirati ili prerađivati u džemove, sokove, sladolede... Odlikuje se malim brojem kalorija, bogata je vitaminima i antioksidansima. Sadrži ugljikohodrate i bjelančevine i preporučuje se kao međuobrok u sezoni.

Kako su saopćili iz Udruženja kuhara Bosne i Hercegovine zajedno sa organizatorima sajma "Dani trešnje“ na ovaj način žele promovirati domaće proizvođače i uvezati ugostiteljstvo sa proizvođačima hrane i pića.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: