Gastro
38

Štand C&W će biti obogaćen ukusnim francuskim wafflima

Sponzorirani članak
Početkom 2012. godine na 4. spratu BBI Centra otvoren je prvi štand C&W - Crepes and Waffles, koji trenutno nudi slane i slatke palačinke (crepes), a uskoro će ponuda biti obogaćena i ukusnim francuskim wafflima.

C&W – Crepes and Waffles nastao je u saradnji sa firmom Crepes de France, vodećim francuskim proizvođačem opreme za palačinke i waffle, koji je kroz različite oblike partnerstava prisutan u 70 zemalja svijeta.

Smjesa za C&W palačinke načinjena je po originalnoj francuskoj recepturi, od brašna, putera, jaja i mlijeka. Smjesa se tokom rada drži u specijalnom dozeru, koji smjesu čuva na optimalnoj temperaturi i pod strogo kontrolisanim higjensko-sanitarnim uvjetima.

Iz dozera se smjesa za palačinke ispušta direktno na nauljenu električnu ringlu promjera 40 centimetara (koliko su veliki i C&W palačinci), zagrijanu na temperaturu od 220 stepeni. Potrebno je oko 4 minute da se palačinak ispeče, nakon čega se na njega dodaju prilozi po želji.

Trenutno se na jelovniku C&W – Crepes and Waffles nalazi 12 vrsta slatkih i 3 vrste slanih palačinaka.

Slatke palačinke od šečera i putera, marmelade i Nutelle moguće je kombinirati sa kokosom, orasima, cimetom i keksom. Omiljeni slatki palačinci su oni sa Nutellom, koja se tokom rada čuva u posebno dizajniranom grijaču koji Nutellu zagrijava do tečnog stanja pogodnog za razmazivanje.

Slani palačinci idelan su, lagan i zdrav obrok. U slani palačinak Complete stavlja se cijelo jaje, švajcarski sir ementaler i pureća šunka, pa je ovaj palačinak odličan izbor kako za doručak, tako i za međuobrok. Pored Complete-a u ponudi C&W – Crepes and Waffles nalaze se i slani palačinci Medium i Basic.

C&W – Crepes and Waffles, kojeg možete pronaći na 4. spratu BBI Centra, u Sarajevo donosi omiljene palačinke na jedan nešto drugačiji način – napravljene onako kako se već stotinama godina palačinci prave u njihovoj domovini Francuskoj.