Gastro
0

Sedam najluđih vodki na svijetu

Sarajevo-x.com
Jeste li mislili da je svaka vodka manje-više ista? Ako jeste, onda niste upravu. Vodka, piće ruskih alkoholičara te neizostavni dodatak juiceu tokom večernjih izlazaka, može biti itekako originalna, skupa i "luda".

Vodka koja zlata vrijedi

Ova vodka je proizvedena u Francuskoj. Destilirana je četiri puta koristeći kristalno čistu izvorsku vodu. Ipak osnovni sastojci nisu poznati. Ono što ovo piće čini jedinstvenim jesu listići 24-karatnog zlata koji plove u ovom alkoholnom piću. Cijena boce od 0,75 L je oko 60 dolara.

[slika]2[/slika]Dijamanti su vječni

"DIVA Premium Vodka" je trostruko destilirana vodka koju pravi Blackwood destilerija iz Škotske. Ovo piće je jedinstveno jer se filteriše kroz pijesak od smrvljenih dijamanata i dragog kamenja. Također, kroz sredinu svake boce nalaze se dragulji. Cijena jedne boce ovog pića varira od 3700 dolara, pa sve do milion dolara, u zavisnosti kakvo drago kamenje želite. Ovo je vjerovatno najskuplja vodka na svijetu.

Oružje ubija, a vodka?

"Tommy Gun Vodku" proizvodi kompanija Alphonse Capone iz Illinoisa u SAD-u. Glavna odlika ove vodke jeste da je oblik 750 mililitarske flaše u obliku puške. Ova vodka je na tržištu od 2005. godine, a cijena joj je 50 dolara po flaši.

[slika]4[/slika]Vodka u tubi

“Go Wodka Extreme” je vjerovatno prvo alkoholno piće koje se pije iz tube koja liči na pastu za zube. Piće se pakuje u 190 mililitarske tube u tri okusa: brusnica, limun i energetska. Kupit je možete u Austriji i Njemačkoj.

Šta je bolje da smrdi? Alkoholi ili bijeli luk?

Ovu jedinstvenu vodku sa okusom bijelog luka proizvodi ruska destilerija "Vodochnaya Artel YAT”. Ona je dio nove linije alkoholnih pića sa jakim okusima koja nazivaju “gorki nastojokas”. Nedavno je kompanija predstavila i novu vodku sa okusom hrena. Takva aroma im se dodaje da bi se piće bolje slagalo uz neka jela. Navodno, vodka se bijelim lukom štiti od prehlade.

Vodka sa krizom identiteta - kad poraste želi da postane Tequila

Destilerija "Mogollon Brewing Company" proizvela je vodku iz serije "Arizona High Spirits" i to sa okusom kaktusa. To je ujedno i jedina vodka na svijetu koja je aromatizirana tom pustinjskom biljkom. Boja joj je blijedo roza, a košta 30 dolara za jednu flašu.

[slika]7[/slika]Jin i Jang vodka

“Twistee Shots” koristi the Yin and Yang concept. Dolazi zapakovana u 25 mililitarskoj plastičnoj čaši sa dva različita okusa. Na jednoj strani je kremasta vodka bazirana na vaniliji, a na drugoj vodka sa ukusom jagode. Piće je stvorila kompanija "Independent Distillers USA" i košta 12 dolara za pakovanje od osam čaša.