'Kalorijska bomba' iz SAD-a
0

Predstavljen hamburger od 4.800 kalorija

Sarajevo-x.com
Nakon što je u Americi ove sedmice predstavljen najkaloričniji hamburger na svijetu nije ni čudo da je gojaznost glavni problem ove nacije, piše Telegraph.

Ovih dana je jedan američki catering servis na sportskim terenima počeo služiti hamburgere koji imaju nevjerovatnih 4800 kalorija po komadu, a nutricionisti su ostali zaprepašteni činjenicom da ljudi mogu pojesti sendvič koji sadrži skoro dva puta veću količinu kalorija od dnevne preporučene doze.

Ovaj hamburger sadrži pet junećih odrezaka, pet listova sira, pomfrit, čili, salsu, umak od vrhnja i ogromno pecivo. 'Monstruozni obrok' sadrži i par listova zelene salate, te nekoliko komadića svježeg paradajza.

Na bejzbol stadionu Fifth Third u Michiganu, gdje možete naručiti ovaj hamburger, otvoreno je i takmičenje u jedenju tako da onaj ko prvi pojede hamburger dobije na poklon besplatnu majicu.

'Znamo da izgleda ogromno, no ovaj hamburger je zaista ukusan. Naravno, uvijek ima raspoloženih koji se natječu ko će brže pojesti naš sendvič i zabavno je gledati dok pokušavaju pojesti to brdo hrane', izjavio je Scott Lane, predsjednik kluba Whitecaps na čijem se stadionu služi ovo jelo.

Hamburger, nazvan Fifth Third, po analizi stručnjaka, sadrži 300 grama masti, 744 miligrama kolesterola te 10.000 miligrama sode.