Gastro
134

Poljaci žele napraviti pivo s bakterijom iz vagine češke manekenke

Klix.ba
Poljska kompanija počela je skupljati novac za novi brend - pivo za koje tvrde da će biti napravljeno sa bakterijom koju će uzeti iz vagine češke manekenke Alexandre Brendlove.

"The Order od Yoni", u prevodu vagina, traži 150.000 eura kako bi proizvela "Bottled Instinct", piće koje sadrži "suštinu ženstvenosti".

Kompanija nije dala dodatna objašnjenja o tome na koji način se bakterija može koristiti za pravljenje piva.

"Koristeći visoku tehnologiju mikrobiologije izoliramo, istražimo i pripremimo mliječnu kiselinu bakterije iz vagine unikatne žene", navodi se u jednom dijelu objašnjenja. Potom dodaju kako je finalni produkt čist i zdrav. Kako bi privukli donatore koristili su se seksipilom manekenke i seksi govorom.

"Zamislite ženu svojih snova, objekat požude. Njen šarm, senzualnost, strast... Probajte njen okus, osjetite njen miris, čujte njen glas. Zamislite da vas strasno masira i šapuće na uho sve što želite. Sada oslobodite svoje fantazije i zamislite da ih čarobnim štapićem možete zatvoriti u jednoj boci piva. Zamislite pivo koje vas svakim gutljajem ljubi i grli žena vaših snova i gleda vas direktno u oči. Koliko biste dali za to pivo?", stoji u obraćanju donatorima.

Za 150.000 eura kompanija tvrdi da bi proizvela 16.600 piva. Do sada su prikupili 95 eura.

Američki centar za sigurnost hrane objavio je kako se vaginalni sekret ne smatra hranom i da mnogi prenose ljudske bolesti. Do sada su dvije žene koristile ovu bakteriju - jedna da napravi jogurt, a druga za hljeb.