{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crni bijeli luk koji ne ostavlja zadah

S
8.3.2010. u 09:47
0
1
Crni bijeli luk koji ne ostavlja zadah
0
Crni bijeli luk koji ne ostavlja zadah
Bijeli luk neobične crne boje, koji za razliku od onog na koji smo navikli, ne ostavlja loš zadah nakon jela, našao se u prodaji na Tajlandu i Koreji, a za njim su poludjeli profesionalni kuhari u Americi i Britaniji.
Londonski vrhunski kuhari već su počeli eksperimentisati sa novim lukom, koji je proizveden fermentacijom standardnih glavica na visokoj temperaturi u toku mjesec dana.

Kao rezultat se, javlja Telegraph, dobije bijeli luk koji s vanjske strane izgleda normalno, ali kad ga ogulite, unutra je crn.

U Aziji se koristi kao dodatak mnogim jelima, posebno onim s ribom, ali i nekim pićima.

"Zaista mi se sviđa njegova tekstura i jačina okusa", kaže kuhar Claude Bosi. "Koristim ga u novom jelu koje trenutno osmišljavam - teletina sa hljebom napunjenim crnim bijelim lukom."

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: