Mollejas (Argentina)
Ovo specifično argentinsko jelo se pravi od grudne žlijezde mlade teladi. Oni koji su ga probali tvrde da je druga najbolja argentinska stvar poslije Maradone. Mi im ne vjerujemo jer je i mi imam isto jelo. Kod nas je to brizla. Argentinci je spremaju na više načina, a najbolja je sa roštilja uz malo limuna.
Odrezak od irvasa (Kanada)
Odrezak od irvasa odnosno "Reindeer stake" je popularno kanadsko jelo. No kada čujemo riječ "reindeer" padne nam na pamet Deda Mraz i njegov irvas Rudolf, odmah nam nije do jela.
Nopales (Meksiko)
Asocijacija za Meksiko su nam mariachi svirači, tequila i ljuta hrana. Ipak, ono što biste trebali probati u Meksiju jeste nešto vegetarijansko. Nopales je salata od nopalesa. Što bi u prijevodu značilo salata od kaktusa.
Ika Sashimi (Japan)
Ako vas put nanese u Japan, pored jedenja hrane obavezno gledajte pripremu ovog jela (možda izgubite apetiti i napokon započnete dijetu). U restoranu ispod pulta nalaze se žive lignje. Kada dođete i na svom tečnom japanskom kažete "Ika Sashimi", dobićete specijalni "ples lignji" u kojem će konobarica pred vama otvoriti živu lignju i tek je onda odnijeti na spremanje.