Superfood Sarajevo
179

Promo / Svako jelo može biti jedinstveno umjetničko djelo i nezaboravan kulinarski doživljaj

Photo by: Glen Porić
Restoran Superfood Sarajevo je svojom neposrednošću, profesionalnim odnosom i, prije svega, vrhunskom kvalitetom, u veoma kratkom periodu osvojio srca i želuce svojih gostiju. Brzo su dospjeli na različite liste najboljih restorana u regiji, a već tri godine zaredom osvajač su i prestižnog certifikata izvrsnosti renomiranog web servisa - TripAdvisor.

Shvatajući potrebe tržišta, Superfoodov inovativni tim je na svom profesionalnom putu otrkrio još jednu strast, catering. Catering je, u najkraćem, usluga profesionalnog pripremanja i posluživanja hrane na lokaciji koju bira klijent. Iako u SAD-u ova ugostiteljska grana postoji još od prve polovice 19. vijeka, na našem je prostoru relativno nova, što, naravno, ima i svoje prednosti.

Superfoodova ekipa, a govorimo o posvećenim, prilagodljivim, sposobnim i ljubaznim profesionalcima, doživjela je catering kao mogućnost za rad, razvoj i sticanje novih znanja u svojoj branši. U impresivno kratkom periodu dokazali su se i u ovoj kulinarskoj umjetnosti.Tako već nekoliko godina ekipa Superfooda djeluje i na prostorima po izboru svojih gostiju. To znači, pružaju kompletne usluge cateringa, što podrazumijeva pripremu hrane, neovisno od lokacije i zahtjevnosti, vrhunske resusrse serviranja, te osoblje koje opazite samo onoliko koliko je potrebno.

Pristup klijentima je veoma neposredan, svakoj mogućnosti se veoma osobno posvete. To znači da im je svejedno da li organizirate romantičnu večeru za dvoje ili gala-događaj za nekoliko stotina ljudi - bez problema odgovaraju na sve zahtjeve svojih klijenata. Svjesni su da je svaka prilika drugačija i da svaka zahtijeva osobni pristup. Ne odustajući od vlastitog koncepta odličnosti, trude se poštovati ukus, izbor i naravno budžet svojih klijenata. Njihova hrana nije samo vizuelno umjetničko djelo, već je i vrhunski kulinarski doživljaj koji se ne zaboravlja olako.